'Miss Ajax', vanaf moment één erbij

Van Der Most Header 1280
Van Der Most Header 1280

Ze was er vanaf het allereerste moment bij: Liza van der Most. 'Miss Ajax' vertrekt na elf seizoen bij de Ajax Vrouwen. Met 219 duels, drie landstitels, vijf KNVB Bekers en één Eredivisie Cup is het tijd voor een nieuw avontuur.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

24 augustus 2012. De Ajax Vrouwen spelen de eerste officiële wedstrijd ooit op een volgepakt sportcomplex de Toekomst tegen sc Heerenveen. Van der Most is erbij. Nu dik tien jaar later met het einde van het seizoen 2022/2023 in zicht, is Van der Most er nog steeds bij. Na het huidige seizoen kiest de verdediger voor een nieuwe uitdaging. "Met pijn in het hart heb ik dan toch besloten dat het tijd voor mij is om afscheid te nemen van mijn sportieve carrière bij Ajax. Het is voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging."

Van der Most is bijna negentien als ze haar eerste officiële duel speelt voor de Ajax Vrouwen. Als rechtsback komt ze in haar eerste seizoen uiteindelijk tot 29 officiële wedstrijden. De Ajax Vrouwen sluiten dat seizoen af als nummer vier.

Eén seizoen later verovert Van der Most haar eerste prijs met de Amsterdammers. De verdediger komt opnieuw tot een ruim aantal wedstrijden (28) en wint de KNVB Beker van PSV met 2-1. Het duurt vervolgens even voordat Ajax en Van der Most de eerste landstitel in de clubhistorie veroveren. Onder leiding van Ed Engelkes winnen de Ajax Vrouwen het landskampioenschap in het seizoen 2016/2017 door met 2-1 van ADO Den Haag te winnen. Ook de KNVB Beker wordt veroverd. Van der Most speelt dat seizoen negen duels.

Haar aandeel in het tweede kampioenschap is vele malen groter. De verdediger staat in het seizoen 2017/2018 dertig keer tussen de lijnen en wint na een geweldige comeback en een spannende apotheose voor de tweede keer op rij de landstitel. Net als het jaar daarvoor winnen de Amsterdammers ook dat seizoen de KNVB Beker.

Ondertussen verlengt Van der Most haar contract bij de Ajax Vrouwen en speelt ze op 19 maart 2019 haar 167e wedstrijd voor de vrouwentak van de Amsterdammers. Daarmee verbreekt ze het record van Desiree van Lunteren. Begin 2020 slaat het noodlot toe. In het duel met ADO Den Haag loopt Van der Most een zware knieblessure op wat haar een jaar buitenspel zet.

Tijdens het seizoen 2021/2022 speelt Van der Most weer geregeld bij de Ajax Vrouwen en komt ze uiteindelijk tot 23 wedstrijden. Ze sluit het seizoen af met een KNVB Beker, maar haar laatste prijs is het niet. In mei van dit jaar wint Van der Most haar derde landskampioenschap in een seizoen waar Ajax uiteindelijk aan het langste eind trekt in een spannende strijd met FC Twente.

Van der Most speelt uiteindelijk 216 wedstrijden voor de Ajax Vrouwen en scoort daarin vier keer.

Gerelateerde artikelen

Van Der Most Header Pb 1280

Liza van der Most vertrekt bij Ajax

Liza van der Most vertrekt na elf seizoenen bij Ajax Vrouwen. Van der Most heeft de club te kennen gegeven haar bestaande overeenkomst niet te willen verlengen en de club deze zomer te verlaten.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

Vd Most 1280 LA

Kelly's Angels | Op bezoek bij Van der Most

In de nieuwe serie 'Kelly's Angels' gaat oud-speler Kelly Zeeman langs bij selectie van de Ajax Vrouwen om ze op een andere manier te leren kennen. In deze eerste aflevering wordt er met Liza van der Most blind geproefd en hard gewerkt in de keuken om een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen.

Tags

  • #Zeeman
  • #VanderMost

Socials

Liza880

Van der Most over mijlpaal: 'Ajax voelt altijd als thuiskomen'

Liza van der Most bereikte vorige week woensdag tegen sc Heerenveen de bijzondere mijlpaal van tweehonderd wedstrijden in het shirt van de Ajax Vrouwen. De rechtsback blikt terug op haar meest memorabele momenten in Amsterdam.

Tags

  • #VanderMost
  • #AjaxVrouwen

Socials