Liza van der Most vertrekt bij Ajax

Van Der Most Header Pb 1280
Van Der Most Header Pb 1280

Liza van der Most vertrekt na elf seizoenen bij Ajax Vrouwen. Van der Most heeft de club te kennen gegeven haar bestaande overeenkomst niet te willen verlengen en de club deze zomer te verlaten.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

Van der Most (Bogota, 8 oktober 1993) speelde sinds de oprichting van Ajax Vrouwen in 2012 bij het team en debuteerde gelijk in de allereerste wedstrijd op 24 augustus 2012 tegen sc Heerenveen.

Sindsdien kwam de geboren Colombiaanse maar liefst 219 keer in actie voor het team en maakte ze vier doelpunten, statistieken die haar de titel 'Miss Ajax' opleverden. In haar tijd bij de Ajax Vrouwen legde de ervaren verdediger drie keer beslag op de landstitel, waarvan de meest recente dit seizoen. Daarnaast won ze vijf KNVB Bekers met de hoofdmacht en één keer de Eredivisie Cup. Momenteel is Ajax Vrouwen nog in de race voor een tweede Eredivisie Cup.

Van der Most: "Met pijn in het hart heb ik dan toch besloten dat het tijd voor mij is om afscheid te nemen van mijn sportieve carrière bij Ajax. Het is voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil iedereen van de afgelopen jaren ontzettend bedanken. Ajax zal altijd blijven voelen als thuis komen."

Daphne Koster: "We hadden Liza graag willen behouden, ze heeft een grote bijdrage gehad in waar we nu staan. Liza heeft een sportieve ambitie die ze elders gaat najagen. Ik hoop van harte dat we haar na haar carrière weer terug bij Ajax zien."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Der Most Header 1280

'Miss Ajax', vanaf moment één erbij

Ze was er vanaf het allereerste moment bij: Liza van der Most. 'Miss Ajax' vertrekt na elf seizoen bij de Ajax Vrouwen. Met 219 duels, drie landstitels, vijf KNVB Bekers en één Eredivisie Cup is het tijd voor een nieuw avontuur.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanderMost

Socials

Thumb Vd Most 880

Van der Most: 'Bloed, zweet en een lach'

De Ajax Vrouwen hebben de bekerfinale bereikt dankzij een 1-0-overwinning op Excelsior. Trainer Danny Schenkel, Liza van der Most én matchwinner Chasity Grant blikten terug op de moeizame zege. Schenkel: "Dit is waar je het voor doet."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Liza880

Van der Most over mijlpaal: 'Ajax voelt altijd als thuiskomen'

Liza van der Most bereikte vorige week woensdag tegen sc Heerenveen de bijzondere mijlpaal van tweehonderd wedstrijden in het shirt van de Ajax Vrouwen. De rechtsback blikt terug op haar meest memorabele momenten in Amsterdam.

Tags

  • #VanderMost
  • #AjaxVrouwen

Socials