Van der Most over mijlpaal: 'Ajax voelt altijd als thuiskomen'

Liza van der Most bereikte vorige week woensdag tegen sc Heerenveen de bijzondere mijlpaal van tweehonderd wedstrijden in het shirt van de Ajax Vrouwen. De rechtsback blikt terug op haar meest memorabele momenten in Amsterdam.

Tags

  • #VanderMost
  • #AjaxVrouwen

Socials

"Het is bizar, het zijn er echt veel. Iemand vertelde me dat het eraan zat te komen, maar ik stond er zelf niet zo bij stil totdat het nieuws ineens naar buiten kwam."

Ajax is in al die tijd veel voor Van der Most gaan betekenen. "Ik had niet verwacht hier zolang te spelen maar ik ben het gaan omarmen. Het voelt echt als thuiskomen. Ajax is een geweldige club en het voelt vertrouwd."

Op 24 augustus 2012 speelde de Ajax Vrouwen hun eerste wedstrijd ooit. Een uniek moment voor de toen 18-jarige Van der Most. "De hele Toekomst was vol. Elk doelpunt werd gevierd alsof we de Champions League wonnen. Zelf kwam ik net kijken en stond ik op het veld met grote speelsters zoals Daphne Koster, Anouk Hoogendijk, Leonne Stentler. Het was een geweldige ervaring."

Sinds die tijd is het vrouwenvoetbal vooruitgegaan zegt Van der Most. "De faciliteiten zijn enorm verbeterd en de teams worden steeds sterker. Maar ook op het technische aspect is er veel gebeurd, kijk maar naar de jonge speelsters." Zelf ziet de 28-jarige verdediger ook verandering. "Ik ben een zekere en sterke speelster geworden."

Met Van der Morst in de selectie werden de Ajax Vrouwen in 2017 kampioen van Nederland. "Dat was een heel mooi moment omdat we er met z’n allen lang naar toe hadden gewerkt. ’s Avonds zijn we toen gaan stappen op het Leidseplein waar we een heel groot feest hebben gevierd."

Tags

  • #VanderMost
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

2019 08 22 Ajax Vr Training 036

#DEDICATED - Liza van der Most

Liza van der Most herstelt momenteel van een zware knieblessure. Met haar gaan we terug naar waar het voor de speelster van de Ajax Vrouwen allemaal begon: v.v. Papendrecht. De 26-jarige voetbalster vertelt over haar jeugdtijd bij Papendrecht, het 1e gesprek bij Ajax en het scheuren van haar kruisband.

Tags

  • #Dedicated
  • #AjaxVrouwen

Socials