Van der Sar: 'Fijn voor iedereen dat er duidelijkheid is'

Bijpraten met onze algemeen directeur. Edwin van der Sar kende een aantal drukke maanden en is blij dat er mede dankzij de aanstelling van directeur voetbalzaken Sven Mislintat meer duidelijkheid is binnen de club. "Sinds de gesprekken gestart zijn met Mislintat, is hij Ajax extreem gaan volgen."

Tags

  • #VanderSar

Socials

Met de officiƫle aanstelling van Mislintat is er een einde gekomen aan een uitgebreide zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. "De afgelopen maanden waren zwaar", geeft Van der Sar eerlijk toe. "Het was duidelijk dat de zoektocht naar een directeur voetbalzaken er moest komen. We hebben een extern bureau ingeschakeld en die hebben een longlist gemaakt met een aantal criteria die wij als Ajax belangrijk vinden."

Uiteindelijk was er een lijst met vijf geschikte kandidaten die aan deze criteria voldeden, waarna er gesprekken hebben plaatsgevonden. Van der Sar was samen met Chief Sports Officer Maurits Hendriks en de Raad van Commissarissen betrokken bij deze gesprekken. Mislintat maakte een goede indruk. "Het is een open kerel en we hebben goede gesprekken gehad", aldus Van der Sar.

Huntelaar
Klaas Jan Huntelaar zal Mislintat de komende periode gaan ondersteunen. "Klaas Jan blijft technisch manager. Zijn verantwoordelijkheden zullen meer bij de contracten van Jong Ajax en de O18 liggen. Daarnaast zal hij aan Sven gaan rapporteren. Het is belangrijk voor Klaas Jan om zich door te ontwikkelen en voor onszelf dat we Ajax-DNA in de technische organisatie hebben."

Van Halst
Jan van Halst werd vorige week voorgedragen als nieuw lid van de RvC. "Je hebt ex-Ajacieden die heel veel wedstrijden voor Ajax gespeeld hebben, maar je moet ook kijken naar de kwaliteiten en wat er nodig is. Op die manier zijn we bij Jan uitgekomen", vertelt Van der Sar, die denkt dat Van Halst een belangrijke rol kan gaan vertolken in de RvC. "Hij heeft een mening, heeft kijk op voetbal en durft zijn zegje te doen. Daarnaast is hij ook commercieel directeur geweest, dus ik denk dat hij op vele facetten kan meedenken."

Gerelateerde artikelen

Mislintat 1280

Sven Mislintat directeur voetbalzaken Ajax

Sven Mislintat treedt bij Ajax in dienst als directeur voetbalzaken. Daarover hebben Ajax en de Duitser overeenstemming bereikt. Hij tekent in Amsterdam een contract dat formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Mislintat

Socials

Mislintat Still 1280

Mislintat blij met nieuwe uitdaging: 'Ajax is voor mij een iconische club'

Sven Mislintat bekleedt vanaf 19 mei officieel de functie directeur voetbalzaken binnen Ajax. De vijftigjarige Duitser tekent een contract tot en met de zomer van 2026 en kijkt uit naar zijn uitdaging in Amsterdam. "Het is een eer voor mij en ik wil zo snel mogelijk het Ajax-DNA krijgen."

Tags

  • #Mislintat

Socials

Sar Header Vertrek

Tijdperk Van der Sar: deze stappen zette Ajax

'Zijn eerste liefde' noemde Edwin van der Sar Ajax op 19 november 2012. De oud-keeper trad ruim tien jaar geleden toe tot de Ajax-directie als directeur marketing. Een ex-profvoetballer op een hoge positie binnen de club, naar het voorbeeld van Johan Cruijff. Van der Sar stopte in 2011 als actief speler bij Manchester United, doorliep een opleiding op de Johan Cruijff University en startte in 2012 in Amsterdam met zijn avontuur.

Tags

  • #VanderSar

Socials