Van Eijk: 'Alsof er een gewicht van mijn schouders viel: 'in the pocket''

Regina van Eijk begon dit seizoen als derde keeper van de Ajax Vrouwen, maar haar teamgenoten Lize Kop en Isa Pothof raakten geblesseerd. Zodoende schoof Van Eijk vanuit het Ajax Talententeam door en maakte zij in oktober haar debuut in de Eredivisie.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanEijk

Socials

Afgelopen week tekende ze haar eerste contract in Amsterdam. Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag én als kers op de taart viert ze woensdag 9 maart ook nog eens haar twintigste verjaardag. Hoog tijd om de doelvrouw op te zoeken met een taart.

"Het is een mooie week en met deze taart al helemaal", lacht ze hardop. "Mijn eerste contract is al mijn hele leven een doel voor me geweest. Dat ik dit kan afstrepen, is supertof."

Het moment van de handtekening onder haar eerste Ajax-contract zal ze dus nooit meer vergeten. "Je wacht er zo lang op. Dan gebeurt het eindelijk. Alsof er een gewicht van mijn schouders viel. Ik dacht: in the pocket."

Doorgeschoven
Van Eijk keepte haar eerste wedstrijden in dit seizoen bij het Ajax Talententeam, maar schoof dus onverhoopt door naar een plek onder de lat bij het vlaggenschip van de vrouwen. "Ik wilde mij bij de Ajax Vrouwen wel ontwikkelen, maar spelen zat er niet in. Toen er wat gebeurde met de andere keepers, dacht ik: misschien komt mijn kans wel. Die heb ik uiteindelijk gekregen."

Met Van Eijk op het doel gaat het prima met de koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Danny Schenkel is inmiddels negen duels ongeslagen. Hoewel de keeper ogenschijnlijk relaxt blijft onder het succes, maakte ze tussen haar oren overuren. "Ik moest wel even wennen aan de aandacht die er nu bij komt. Het is toch nieuw. Maar het hoort erbij en uiteindelijk wen je daar ook weer aan."

Woensdagavond kan ze op haar twintigste verjaardag weer in actie komen in de KNVB Beker tegen FC Twente. "Het zal een harde wedstrijd worden. We gaan er alles aan doen om die te winnen."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VanEijk

Socials

Gerelateerde artikelen

Suzanne Bakker Tekent 880

Suzanne Bakker vanaf volgend seizoen trainer Ajax Vrouwen

Suzanne Bakker wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Bakker, momenteel nog oefenmeester bij het Ajax Vrouwen Talententeam, volgt Danny Schenkel op die na dit seizoen de club verlaat. Bakker tekende een contract tot medio 2024 bij het eerste elftal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials