Van Eijk geniet van de Klassieker: 'Je voelt dat je in Rotterdam speelt'

Regina van Eijk speelt zaterdag met de Ajax Vrouwen in Rotterdam tegen Feyenoord. Als goalie van de Ajacieden geniet zij wel van de atmosfeer op Varkenoord. "Je voelt dat je speelt in Rotterdam, maar ik vind dat alleen maar leuk. Ik houd wel van die sfeer."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Het is een mooie wedstrijd", begint Van Eijk over de Klassieker van zaterdagmiddag in Rotterdam. "Ik kan niet wachten om dat duel te spelen. Ik heb er ooit met het Talententeam gespeeld en je voelt wel dat je in Rotterdam speelt. Ik houd daar wel van. We gaan van onze krachten uit."

Van Eijk is weer helemaal terug na een lange revalidatie van een zware knieblessure. "Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest, dat is fijn. Het was een zwaar jaar waarin ik hard heb gewerkt. Ik kon niet wachten om weer op het veld te staan. Een jaar geleden lag ik thuis met een dikke knie. Na de operatie keek ik alleen maar vooruit, de knop ging snel om." De eerste officiële wedstrijd voor Van Eijk was in Moldavië. "Heerlijk was dat. Ik genoot van het moment."

Chaos
De keeper heeft op haar been een nieuwe tattoo. "Hij is nog niet af en moet nog ingevuld worden. Het is een teken die staat voor 'low-key' uit de Noorse mythologie. Die representeert in alle verhalen chaos. Zonder chaos ervaar je niet de mooie en minder mooie dingen in het leven, zo heb ik 'm opgepakt."

"Het voelt goed om het vertrouwen te krijgen onder de lat. Ik heb veel zin om dat door te trekken. Hier heb ik al die jaren voor getraind. We spelen de komende periode belangrijke wedstrijden tegen Feyenoord en FC Zürich en daar heb ik heel veel zin in", sluit Van Eijk af.

Gerelateerde artikelen

HL1920

Kaartverkoop Ajax Vrouwen – FC Zürich gestart

De Ajax Vrouwen nemen het in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League op tegen FC Zürich. De ploeg van Suzanne Bakker speelt op woensdag 18 oktober vanaf 19:00 uur de returnwedstrijd in het tweeluik met de Zwitsers. Je kunt vanaf woensdag 14:00 uur kaarten kopen voor deze belangrijke kraker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vaststelling Duel 1920

Ajax Vrouwen op 11 en 18 oktober tegen FC Zürich

De wedstrijden van het tweeluik van de Ajax Vrouwen in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League tegen FC Zürich zijn vastgesteld. Op 11 oktober spelen de Ajacieden in Zwitserland en een week later in Amsterdam.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials