Van Halst: 'Karakterspelers staan in deze tijd op'

Jan van Halst bespreekt op de dag dat John van 't Schip wordt aangesteld als interim-hoofdtrainer van Ajax 1 de huidige situatie bij de club. Ook kijkt hij terug op de afgelopen weken. "Ik merk dat veel mensen Ajax willen helpen."

Tags

  • #VanHalst

Socials

"Intensief en heftig af en toe", begint Van Halst over zijn periode tot dusver binnen Ajax. "De club heeft mij gevraagd om de periode tot aan mijn opvolger te overbruggen. Daar heb ik mee ingestemd en ik wist dat het uitdagend was. Het is iets uitdagender geworden dan gedacht. Er wordt in deze periode veel gezegd en geschreven. Dat begrijp, maar ik bepaal zelf wat ik toelaat. Dat zorgt ervoor dat ik rustig in mijn hoofd ben."

Koel
"Dat is belangrijk om de juiste beslissingen te maken en met de juiste mensen te praten die over de lange termijn gaan", vertelt Van Halst. "We moeten koel zijn in het hoofd en warm in het hart. Het gaat om mensen en dat mogen we niet vergeten. Iedereen voelt de pijn bij Ajax en daar moeten we ook aandacht aan blijven geven."

Van Halst merkt dat iedereen strijdbaar is. "Het is mooi wat ik nu ervaar. Ik merk dat er veel mensen zijn die Ajax willen helpen. Dat zie je bij de RvC, bij John van 't Schip, maar ook onlangs met Hedwiges Maduro, Dave Vos en Yuri Rose."

De Lang
Ook gaat hij in op de situatie van Klaas Jan Huntelaar. "Hij heeft even rust nodig en dat gunnen we hem ook. We hebben Kelvin de Lang gevraagd, het hoofd scouting, of hij op interim-basis die rol wil overnemen. Hij gaat dat coördineren met een team om zich heen richting de eerstvolgende transferperiode. Er zijn meerdere mensen van de Toekomst die zich daarbij aansluiten. Ik houd daarvan: karakterspelers staan juist in deze tijd op."

"De Lang zal het eerste aanspreekpunt zijn de komende transferperiode. Hij maakt daarbij gebruik van alle kennis binnen de club en van de mensen die hier voor de lange termijn zijn”, gaat Van Halst verder. "Dat is belangrijk, want er worden beslissingen genomen die langdurig effect hebben op Ajax."

Van Halst kijkt met vertrouwen naar de komende tijd. "Ik merk dat er mensen met karakter opstaan en dat moet tot resultaat gaan leiden. Enige bescheidenheid siert ons op dit moment extern, maar intern nooit."

Gerelateerde artikelen

1Vanhalst Header 1920

Jan van Halst tijdelijk directielid

Jan van Halst is met ingang van maandag 4 september directeur algemene zaken bij AFC Ajax NV en in die hoedanigheid tevens voorzitter van de directie. Het betreft een tijdelijke en titulaire benoeming voor de periode van 4 september 2023, tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter.

Tags

  • #VanHalst

Socials

Schip Artikel 1920

Van 't Schip | Terug in Amsterdam

John van 't Schip is maandag aangesteld als interim-hoofdtrainer van Ajax 1. Daarmee is een nieuwe terugkeer een feit. In zijn carrière als voetballer speelde hij slechts bij twee clubs: naast Ajax stond hij enkel bij FC Genoa onder contract. Techniek en inzicht waren de basis van zijn spel.

Tags

  • #VantSchip

Socials

Schip 1920

Ajax stelt John van 't Schip aan

Ajax stelt John van 't Schip aan als interim-hoofdtrainer van Ajax 1. De voormalige Ajax-speler tekent een overeenkomst met de club die loopt van 30 oktober 2023 tot en met 30 juni 2025. Van 't Schip en Ajax kwamen overeen dat hij met ingang van 1 juli 2024 een functie in het technisch management gaat vervullen.

Tags

  • #VantSchip

Socials