Jan van Halst tijdelijk directielid

1Vanhalst Header 1920
1Vanhalst Header 1920

Jan van Halst is met ingang van maandag 4 september directeur algemene zaken bij AFC Ajax NV en in die hoedanigheid tevens voorzitter van de directie. Het betreft een tijdelijke en titulaire benoeming voor de periode van 4 september 2023, tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter.

Tags

  • #VanHalst

Socials

Op 2 augustus jl. maakte Ajax de voorgenomen benoeming van Kroes bekend en werd tevens melding gemaakt van het non-concurrentiebeding dat hij heeft bij AZ, de werkgever waar hij formeel nog tot 1 september 2023 in dienst was. Het is momenteel nog altijd onduidelijk wanneer die benoeming kan plaatsvinden.

Als gevolg van zijn toetreding tot het directieteam, treedt Van Halst (20 april 1969) per direct af als commissaris van Ajax. De voormalige profvoetballer was sinds 26 mei 2023 lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Idealiter ziet de RvC Van Halst terugkeren als commissaris, vanzelfsprekend met inachtneming van de daartoe behorende procedure.

Gerelateerde artikelen

Van Halst Goed 1920

Ajax met Jan van Halst in gesprek over tijdelijke directiefunctie

Ajax meldt, na berichten in de media, met Jan van Halst in gesprek te zijn om hem tijdelijk en op titulaire basis toe te laten treden tot de directie. Dit betreft de periode tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter.

Tags

  • #VanHalst

Socials

Janvanhalst1920

Benoeming Jan van Halst tot lid RvC

Jan van Halst is vrijdagmiddag 26 mei benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Dat gebeurde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die in de Johan Cruijff ArenA heeft plaatsgevonden. De benoeming van Van Halst tot voetbalcommissaris is per direct geformaliseerd en geldt voor een periode van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #VanHalst
  • #BAVA

Socials

Van Halst 1920

Raad van Commissarissen draagt Van Halst voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RvC

Socials