Van 't Schip blikt vooruit op Vitesse-thuis: 'Een must-win wedstrijd'

Schip1920
Schip1920

John van 't Schip liet vrijdagmiddag in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA zijn licht schijnen op de thuiswedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. De hoofdtrainer ging onder meer in op de interlandperiode, de ziekenboeg en de aanstaande tegenstander. "We kijken per wedstrijd welke formatie het beste is voor ons."

Tags

  • #ajavit

Socials

Voor de interlandbreak waren er verschillende blessuregevallen bij Ajax. Van 't Schip gaf vrijdag een update over de ziekenboeg. "Sommigen kunnen spelen, sommigen zijn twijfelgevallen. Met Bergwijn en Berghuis gaat het goed, Ahmetcan Kaplan en Silvano Vos spelen vrijdagavond met Jong Ajax. Šutalo en Brobbey zijn twijfelgevallen. We moeten het even afwachten."

Van 't Schip liet weten tot rust te zijn gekomen gedurende de interlandbreak. "Ik kom uit een lastige situatie, dus het was wel even fijn", aldus de oefenmeester, die zijn spelers in actie zag komen. "Ik heb onder meer Jorrel (Hato, red.) gezien. Het is  prachtig om op zo’n leeftijd je debuut te maken voor Nederlands elftal. Hij is een stabiele factor, fit en gefocust. Ik heb van de bondscoach goede berichten teruggekregen."

De Ajacieden die niet opgeroepen waren voor hun nationale ploeg trainden op sportcomplex de Toekomst. "Je probeert de interlandbreak zo goed mogelijk te benutten door jongens rust te geven of juist op te trainen. We hebben de selecties van Jong Ajax en Ajax 1 samengevoegd en met een groep van zo’n zeventien à achttien spelers getraind."

Vitesse-thuis
Vitesse komt zaterdagavond op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Van 't Schip heeft vertrouwen in zijn ploeg. "Deze groep komt uit een moeilijke fase, het vertrouwen was heel laag. Daarom is winnen belangrijk en de manier waarop nog belangrijker", vertelde de Amsterdamse trainer, die ook kritisch was. "Ik ben nooit helemaal tevreden, maar ik vind dat de jongens het goed oppakken en snappen waar we naartoe willen. Je hoopt dat de puzzel bij elkaar gaat vallen."

Van 't Schip omschrijft Vitesse-thuis als een 'must-win' wedstrijd. "Dat moet voor Ajax in principe altijd het uitgangspunt zijn. Het is nu een ander seizoen, maar moeten zo snel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen zodat we zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen."

De 59-jarige oefenmeester verwacht dat de trainerswissel bij Vitesse voor nieuwe impulsen zal zorgen. "Daar moeten we rekening mee houden. Ze kunnen morgen (zaterdag, red.) volle bak druk gaan geven, maar ook op de counter loeren."

Gerelateerde artikelen

Berghuistaylor1920

Training Day | Ajax richt focus op Vitesse

Nadat de laatste interlands zijn gespeeld, is het weer tijd voor clubvoetbal. Ajax richt zich volledig op de komende competitiewedstrijd tegen Vitesse. De clash met de Arnhemmers wordt zaterdag vanaf 21:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. In voorbereiding op de hervatting van de Eredivisie trainde de selectie van John van ’t Schip donderdagmiddag op sportcomplex de Toekomst. In deze Training Day zie je meer over de voorbereiding op het duel met Vitesse.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Rensch23 11 (1)

In beeld | Ajax werkt toe naar treffen met Vitesse

Ajax-trainer John van ’t Schip beschikt weer over een grote selectie. De laatste internationals zijn inmiddels weer teruggekeerd van hun interlandverplichtingen. Met een gretige groep bereidde de trainer zich donderdag voor op de naderende thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zaterdag zijn de Ajacieden vanaf 21:00 uur gastheren voor de club uit Arnhem.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up: Vitesse & Marseille

We blikken in de veertiende aflevering vooruit op Ajax - Vitesse met onder andere coach John van ‘t Schip. Daarnaast bereiden we je alvast voor op Olympique Marseille-uit, want donderdagavond strijdt Ajax om een laatste kans op overwintering in de UEFA Europa League.

Tags

  • #ajavit

Socials