Van 't Schip: 'Energie meenemen naar Fortuna'

Schip Reactie 1920
Schip Reactie 1920

John van 't Schip kijkt daags na het 0-0-gelijkspel tegen Aston Villa in de UEFA Conference League naar de huidige staat van zijn ploeg. Daarnaast bespreekt hij de fitheid en gaat de blik uiteraard op zondag: Fortuna-thuis. "We beslissen zaterdag of Steven Berghuis erbij is."

Tags

  • #VantSchip

Socials

De trainer spreekt van een solide wedstrijd tegen een goede tegenstander. "Wat we vooraf hadden besproken, werd op een goede manier uitgevoerd. Een doelpunt was het enige dat ontbrak. Daar balen we allemaal van, want het was mogelijk om te winnen. We zijn nu halverwege in deze confrontatie en volgende week moeten we een grotere prestatie neerzetten om een ronde verder te komen."

Match
De wisselwerking tussen het publiek en zijn spelers was te merken, vertelt Van 't Schip "Het is altijd afwachten hoe een team functioneert op zo'n avond. Maar de energie tussen de fans en ons was fantastisch. Het was een goede match en dan zie je dat we zelf ook tot een hogere prestatie komen. Die kwaliteit moet ons doel en ons niveau zijn."

Ajax hield, net als zondag tegen FC Utrecht, opnieuw de nul. "We hebben weinig weggegeven en waren vast aan de bal de laatste twee wedstrijden. In de laatste fase staat Brian Brobbey nu iets meer geïsoleerd, maar dat wil niet zeggen dat we geen kansen kunnen creëren. Dat hebben we gezien. In dit systeem kunnen we aanvallender spelen als de tegenstander meer inzakt of ons meer de bal geeft. Daar moeten we zondag naartoe. Om een partij te winnen, moet je meer aanvallen of eerder drukzetten. Maar wel vanuit dezelfde organisatie."

De oefenmeester zag Ahmetcan Kaplan opnieuw een prima indruk maken in de defensie van de Amsterdammers. "Dit systeem past hem goed en de spelers die nu naast hem staan, zijn complementair aan elkaar en comfortabel aan de bal", doelt hij op Jorrel Hato en Devyne Rensch. "Kaplan is een echte verdediger, sterk in de lucht en goed in het persoonlijke duel. Daarnaast kan hij zich positioneel goed opstellen en maakt hij aan de bal de juiste keuzes. De winnaarsmentaliteit straalt van hem af en dat slaat over op de rest van het elftal en het publiek."

Berghuis
Fortuna Sittard is zondag de volgende ploeg die naar de Johan Cruijff ArenA komt. Of Berghuis erbij is weet Van 't Schip nog niet. "Hij heeft vanochtend getraind en dat ging goed. Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico en hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven. Verder is Josip Šutalo fit en Steven Bergwijn nog niet zover."

"Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, omdat het na een Europees duel komt", gaat hij verder over zondag. "Wij moeten de energie van donderdag meenemen naar Fortuna en er vanaf het begin staan. Fortuna is solide en hebben met Kaj Sierhuis een speler die de laatste tijd op dreef is. Achterin staat een speler met ervaring die ik ken vanuit mijn tijd bij het Griekse nationale team (Dimitrios Siovas, red.) en ook de trainer staat bekend om het neerzetten van een goede organisatie. Vanuit daar zullen ze ons willen verrassen", sluit Van 't Schip af.

Gerelateerde artikelen

Mannsverk Interview1920

Mannsverk: 'Het belangrijkste in een team is dat je elkaar vertrouwt'

Sivert Mannsverk maakte donderdagavond zijn Europese basisdebuut voor Ajax in de UEFA Conference League. Hij noemde het zelf een trots moment voor hem en zijn familie. De Ajacied was alleen niet geheel tevreden over zijn eigen wedstrijd, maar wel over de teamprestatie. "De structuur begint beter en beter te worden. Het allerbelangrijkste in een team is dat je elkaar vertrouwt."

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL
  • #Mannsverk

Socials

Hato

Jarige Hato: 'Bij winst zou het echt een feestje zijn'

Op de dag van zijn achttiende verjaardag speelde Jorrel Hato met Ajax met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. "Ik had natuurlijk het liefst gewonnen, dan zou het echt een feestje zijn, maar ik kan er mee leven", zei de verdediger na afloop. "Ik denk dat we een goede teamprestatie hebben neergezet."

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL
  • #Hato

Socials

Sivertmanssverk1920

Liveblog | Ajax - Aston Villa eindigt in 0-0

Ajax heeft de heenwedstrijd van het tweeluik met Aston Villa gelijkgespeeld. In de Johan Cruijff ArenA eindigde het donderdagavond in 0-0. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Europese treffen met de Engelsen.

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials