Van 't Schip is duidelijk: Henderson start tegen PSV

Header Persco Van T Schip PSV 1920
Header Persco Van T Schip PSV 1920

Jordan Henderson begint zaterdagavond tegen PSV in de basis. Dat vertelde trainer John van ’t Schip daags voor de wedstrijd op de persconferentie.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Van ’t Schip was duidelijk over het opstellen van de Engelsman, die in de Johan Cruijff ArenA gaat debuteren voor Ajax. Een logische vervolgvraag was natuurlijk of Henderson fit genoeg is om de gehele wedstrijd te spelen. De middenvelder kwam in december voor het laatst een volledig duel in actie.

"Dat is weer een andere kwestie", zei Van ’t Schip. "Hij is een ervaren speler, die het in de opbouw van zijn carrière gewend is om veel wedstrijden per seizoen te spelen. Hij is fit, maar ontbeert dus wedstrijdritme. In hoeverre hij morgen wel of niet de gehele wedstrijd kan spelen, zullen we moeten bekijken."

Bergwijn keert terug
Tegen PSV keert Steven Bergwijn terug binnen de lijnen. Ajax’ captain miste de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo vanwege een blessure. "Steve is erbij. Hij heeft gelukkig de laatste trainingen mee kunnen doen en is daar goed uitgekomen", vertelt Van ’t Schip.

Josip Šutalo is nog wel een twijfelgeval. “Hij heeft vandaag met de training meegedaan. Dat is positief. Josip is er wel twee weken of langer uitgeweest, dus we moeten kijken hoe zijn lichaam reageert. Of hij wel of niet begint, beslissen we morgen.”

De persconferentie vond plaats een dag na na het sluiten van de transferwindow. Hoe kijkt Van ’t Schip terug? "We hebben er met Jordan een ervaren speler bij, op een positie waar we ook wat nodig hadden. Ik had er graag nog wat ervaring bij gehad, maar weet ook dat het niet altijd makkelijk is.”

No hard feelings, benadrukte Van ’t Schip. "De transferwindow is voorbij en we gaan weer verder. We hebben een goede groep, waar veel voetbal en kwaliteit in zit. Ik heb alleen vorige week gezegd dat het proces versneld kan worden door eventueel nog een ervaren speler toe te voegen.”

In de laatste dagen werd nog getrokken aan Chuba Akpom. Van ’t Schip is blij dat de aanvaller is gebleven. "Het was voor mij heel duidelijk: ik wil Chuba niet kwijt. Hij is heel belangrijk voor ons. Uiteindelijk haal je dan met Jordan iemand binnen waar je blij mee bent en dan zou je iemand laten gaan waar geen vervanger voor terugkomt. Voor mij was het een no-go, maar ik beslis daar niet over."

Heenwedstrijd in Eindhoven
Eerder dit seizoen eindigde PSV – Ajax in 5-2. Van ’t Schip werd kort na die wedstrijd aangesteld, maar heeft in aanloop naar de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA het eerdere treffen wel uitgebreid geanalyseerd. Wat viel hem op?

"Wat iedereen heeft gezien. Dat in de eerste helft drie of vier goals maken helemaal niet zo gek was geweest. In de tweede helft nam PSV het heft in handen. Voor rust was PSV kwetsbaar, een kant die we daarna niet meer van ze hebben gezien. Daar heeft PSV dus lering uitgetrokken.”

Van ’t Schip rekent op een 'mooie wedstrijd'. "Dat we de wedstrijd ingaan om ‘m te winnen, is duidelijk. Dat wij een heel goede ploeg treffen en PSV de favoriet is, is ook duidelijk. Maar dat betekent niet dat we niet kunnen winnen. We gaan er alles aan doen om de drie punten hier te houden.”

Gerelateerde artikelen

De Lang Interview 1920

De Lang: 'Dat geeft me een goed gevoel vanuit de transferwindow'

Kelvin de Lang is tevreden over de winterse transferperiode van Ajax. "We wisten op voorhand dat we niet al teveel konden en wilden doen. Dat we dan toch een goede transfer hebben gedaan, daar ben ik dan wel tevreden over", doelt De Lang op het binnenhalen van Jordan Henderson. Ajax haalde verder ook Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim terug.

Tags

  • #DeLang

Socials

Rijkhoffinterview1920

Rijkhoff: 'Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou willen naar Ajax'

Julian Rijkhoff is officieel terug bij Ajax. De negentienjarige spits is trots om weer in het wit-rood-wit te mogen spelen. "Het waren zenuwslopende dagen, maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij dat het toch nog voor het einde van de deadline allemaal op zijn pootjes terecht is gekomen."

Tags

  • #Rijkhoff

Socials