Van 't Schip over AEK Athene-thuis: 'Alleen winst telt'

Ajax maakt zich klaar voor de laatste groepswedstrijd in de UEFA Europa League tegen AEK Athene. Het thuisduel met de Grieken moet gewonnen worden om na de winterstop actief te zijn in de Conference League. Trainer John van 't Schip heeft zijn ploeg op scherp gezet. "Het is voor Ajax en de ontwikkeling van de ploeg belangrijk dat we doorgaan."

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials

"Wil je doorgaan in Europa, dan moet je winnen." Van ’t Schip geeft het belang van het duel met AEK Athene donderdag in de Johan Cruijff ArenA duidelijk aan." Het is voor Ajax belangrijk, maar ook voor de ontwikkeling van de jongens. Meer wedstrijden spelen is altijd goed. Alleen de winst telt."

Ervaring
Europese wedstrijden zijn volgens de trainer een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van jonge spelers. "Ze spelen onder andere omstandigheden en met een andere druk. Hoe meer je dat soort wedstrijden speelt, hoe beter voor ze."

Van 't Schip verwacht donderdag een open wedstrijd in Amsterdam. "Wij moeten winnen en zij zullen counteren vanuit de verdediging. Dat kunnen ze ook. Zij zijn daarnaast sterk in spelopvattingen en daar moeten we scherp op zijn. Het is een duel waar wij veel op hun helft willen spelen en uiteindelijk moeten scoren. Vanuit een gesloten organisatie zullen zij ons proberen te verrassen."

Fitheid
"Brian Brobbey is afwachten, maar we hebben twee rustige dagen gehad waarin enkele spelers hebben kunnen herstellen", gaat Van 't Schip verder over de fitheid van zijn ploeg. "Steven Bergwijn is nog onzeker, maar ik verwacht dat hij erbij is donderdag. Anton Gaaei is op de weg terug en lijkt ook beschikbaar."

Vanwege de bruiloft van zijn zoon mist Van 't Schip de laatste twee wedstrijden van dit jaar tegen PEC Zwolle en USV Hercules. "De afstand en het tijdsverschil is soms lastig. Tegen PEC is het bij mij vier uur 's nachts. Vanwege mijn jetlag ben ik wel wakker, denk ik. Ik ga wel contact hebben, maar uiteindelijk moeten ze hier de keuzes maken en kijken hoe spelers ervoor staan."

Vooruitzicht
De oefenmeester gaat met een goed gevoel richting Australië. "Ik ben blij dat we in deze fase de vijfde plek hebben behaald. Hopelijk sluiten we het duel met PEC Zwolle winnend af zodat we na de winterstop door kunnen gaan waar we mee bezig zijn. Tot slot kijk ik heel erg uit naar de bruiloft van mijn zoon, zeker omdat er heel veel is gebeurd de afgelopen tijd. Het zijn mooie momenten en dat kan ook best confronterend zijn", sluit Van 't Schip af met een glimlach.

Gerelateerde artikelen

Pawson1920

Engelse arbitrage bij Ajax - AEK Athene

Craig Pawson is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Europa League-duel met AEK Athene. De Engelsman wordt donderdag in Amsterdam geassisteerd door Simon Bennett en Lee Betts. Darren England is de vierde official en Marco Fritz is de VAR van dienst.

Tags

  • #AJAAEK

Socials

Schip1920

Persconferentie in aanloop naar AEK Athene woensdag live te zien

John van 't Schip schuift woensdagmiddag samen met Devyne Rensch aan voor de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met AEK Athene. Het persmoment in de Johan Cruijff ArenA begint om 14:00 uur en is live te volgen via Ajax.nl, de Ajax App en ons YouTube-kanaal.

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials