Van 't Schip over loting: 'Mooi affiche in het Mekka van het voetbal'

Ajax plaatste zich donderdag ten koste van Bodø/Glimt voor de achtste finales van de UEFA Conference League. Hierin zullen de Amsterdammers het op gaan nemen tegen Aston Villa. Trainer John van 't Schip kijkt uit naar het tweeluik met de Engelsen. "Het wordt een heel zware dobber."

Tags

  • #UECL
  • #VantSchip

Socials

"We hadden het nodige geluk gisteren (donderdag, red.). Maar geluk dwing je af zeggen ze", blikte Van 't Schip met een grijns op zijn gezicht terug op de uitwedstrijd in Noorwegen. De hoofdtrainer benadrukte dat keeper Diant Ramaj zeer belangrijk was tegen Bodø/Glimt. "Hij heeft ons op een paar momenten in de wedstrijd gehouden. Het is ook hartstikke mooi dat Kenneth (Taylor, red.) uiteindelijk de winnende maakt."

Volgens Van 't Schip hebben de 120 minuten veel energie gekost. "We konden niet lang genoeg de bal in de ploeg houden en dan weet je dat je ook veel achter de bal aan moet. Zij hebben ook gewoon een goed team. Het was een stormloop en wij moesten alle hens aan dek."

Loting
Ajax werd vrijdagmiddag tijdens de loting in Nyon aan Aston Villa gekoppeld. Van 't Schip is van mening dat dit de sterkste tegenstander is die de Amsterdammers konden treffen. "Ze strijden op dit moment in de Premier League om een Champions League-ticket. Met Emery hebben ze natuurlijk ook een ervaren coach, die weet hoe het is om Europese prijzen te pakken. Dus het wordt een heel zware dobber."

Van 't Schip ging ook in op de fitheid van zijn selectie. "Er zijn wel een aantal jongens die goed bekeken moeten worden. Brobbey had al vrij snel last en hopelijk trekt dat weg. De jongens die zijn uitgevallen hadden ook allemaal klachten. Daar valt nu nog weinig over te zeggen. Hopelijk weten we morgen meer."

AZ-uit
Ajax speelt zondagmiddag in Alkmaar de tweede wedstrijd van de week. Dan is AZ de tegenstander in het AFAS Stadion. "Dat is voor ons gewoon een heel belangrijke wedstrijd in de strijd om de vierde plek", aldus de hoofdtrainer. "We weten wat er op het spel staat, maar voor nu is het belangrijk om te kijken met welke spelers we gaan beginnen."

Gerelateerde artikelen

Taylorjuichende1920

Ajax trekt aan langste eind in Noorwegen en gaat door

Ajax heeft donderdagavond na verlenging de laatste zestien van de UEFA Conference League bereikt. In Noorwegen werd met 1-2 gewonnen bij Bodø/Glimt. Hier blijf je de gehele dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Noorwegen.

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials

Forbsduelleert1920

In beeld | Bodø/Glimt - Ajax

Ajax heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Conference League door na verlenging te winnen van Bodø/Glimt. In Noorwegen werd het 1-2. Voor Ajax scoorden Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Zowel Bodø/Glimt als Ajax speelde lang met tien man. In dit artikel vind je de belangrijkste foto’s van de wedstrijd.

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials