Van 't Schip: 'Prachtig om met deze groep te werken'

John van 't Schip bespreekt daags na het duel met Brighton & Hove Albion zijn periode tot dusver bij Ajax, de blessuregevallen in de selectie en hij blikt vooruit op de wedstrijd tegen Almere City. "Ze verrichten goed werk in Almere."

Tags

  • #VantSchip
  • #ALMAJA

Socials

"Ik kijk terug op een wedstrijd waarin de jongens er alles aan hebben gedaan. De uitvoering was niet altijd goed, maar dat is iets waar we aan kunnen werken", begint Van 't Schip vrijdag op de Toekomst over de nederlaag tegen de Engelsen donderdagavond.

Voldoening
De eerste weken bij Ajax zijn de trainer uitstekend bevallen. "Het helpt me enorm en als ik hier ben, ben ik volledig gefocust. Het is een mooie afleiding en daarnaast vind ik het prachtig om met deze groep bezig te zijn. Ik ben erin gestapt en het enige wat ik wilde was helpen. Dat doe je op en naast het veld. Ik wil iets beter maken en dat bewerkstelligen is het leuke aan het trainersvak. We zijn net begonnen en het wordt opgepikt, dat geeft voldoening."

Gero Rulli is na een blessure terug op het trainingsveld. "Het gaat goed met hem en hij is veel aan het trainen. Hopelijk kan hij binnenkort aansluiten." Het meespelen van Branco van den Boomen zondag tijdens de laatste wedstrijd voor de interlandperiode is nog twijfelachtig. "Het wordt moeilijk, maar dat is nog open. Verder moeten we afwachten of er iets bijkomt na gisteren."

Kristian Hlynsson stond donderdag opnieuw in de basis en werd onlangs overgeheveld naar de A-selectie. "Hij is een hele slimme speler die zich staande weet te houden, ondanks dat hij niet de grootste en sterkste is. Dat is een kwaliteit. Hij is een echte Ajax-voetballer: slim, goed in de combinaties en hij komt op het juiste moment voor het doel. Hij voegt iets toe aan het elftal wat we nog niet hebben."

Almere City-uit
Ajax reist zondag af naar Almere City. "Ze verrichten daar goed werk. Het is een ambitieuze club en het is mooi voor de stad dat ze een club hebben die Eredivisie speelt. Daarnaast doen ze het goed als je kijkt naar de laatste weken. We moeten aan de bak zondag."

Gerelateerde artikelen

Nijhuis Almere 1920

Nijhuis fluit uitduel met Almere City

Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het uitduel met Almere City. De wedstrijd in het Yanmar Stadion begint zondagmiddag om 14:30 uur.

Tags

  • #ALMAJA

Socials

Hato NL 1920

Hato debuteert in selectie Nederlands elftal

Jorrel Hato is voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Naast Hato zijn ook Steven Bergwijn en Brian Brobbey geselecteerd voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar.

Tags

  • #Interlands

Socials

Renschthumb1920

Rensch spreekt van ongelukkig Ajax: 'Fouten worden afgestraft'

Devyne Rensch vond het teleurstellend dat Ajax nul punten overhield aan het treffen met Brighton & Hove Albion in de UEFA Europa League: 0-2. De twintigjarige verdediger zag dat de Engelsen de fouten bij Ajax genadeloos afstraften. "Zij straffen onze fouten wel direct af, maar wij die van hun niet."

Tags

  • #UEL
  • #AJABHA

Socials