Rensch spreekt van ongelukkig Ajax: 'Fouten worden afgestraft'

Devyne Rensch vond het teleurstellend dat Ajax nul punten overhield aan het treffen met Brighton & Hove Albion in de UEFA Europa League: 0-2. De twintigjarige verdediger zag dat de Engelsen de fouten bij Ajax genadeloos afstraften. "Zij straffen onze fouten wel direct af, maar wij die van hun niet."

Tags

  • #UEL
  • #AJABHA

Socials

"Teleurstellend, want in eigen huis wil je winnen", begint Rensch na afloop van het duel met de Engelsen. "Zij maken de kansen af die wij ze geven, andersom straffen wij hun fouten niet af. De fouten zijn ongelukkig, maar die worden afgestraft. Het is teleurstellend, want we hebben nul punten."

Oplossingen
Tot aan het eerste tegendoelpunt was er volgens de verdediger weinig aan de hand voor Ajax. "We speelden ons spel, lieten de bal gaan en zochten naar de vrije man. We wisten dat Brighton overal een op een speelt, dat is lastig want dan moet je soms zoeken naar andere oplossingen. Die kwamen er, maar helaas scoorden we niet."

Rensch stond donderdagavond centraal achterin. Een andere positie dan waar hij de laatste tijd speelde. "Ik moest doorschuiven naar het middenveld zodat we met twee man op de positie 'zes' uitkwamen. Het is goed uitgepakt, denk ik. Maar het was lastig om goed aan de bal te komen want ik werd constant gevolgd. Het was voor mij belangrijk om anderen vrij te krijgen."

Het thuisduel met sc Heerenveen zondag waren de eerste minuten na zijn blessure. Donderdagavond stond hij in de basis. "Het was best pittig, maar ik heb het zo lang mogelijk volgehouden. Nu is het toewerken naar negentig minuten. Als team hebben we gestreden tot de laatste minuut, dat zie je ook aan de kansen in de slotfase."

Gerelateerde artikelen

Akpomschreeuw1920

Ajax verliest met 0-2 van Brighton

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 0-2 verloren. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep. 

Tags

  • #UEL
  • #AJABHA

Socials

Berghuis 1920

Club van 100: vijf toffe statistieken van Steven Berghuis

''De ambities van Ajax passen bij mij'', sprak Steven Berghuis bij zijn komst naar Ajax in 2021. Zijn transfer van Feyenoord naar Ajax was geen alledaagse overstap, maar wel een goed doordachte en succesvolle. Met Ajax speelde Berghuis in de UEFA Champions League, won hij het landskampioenschap en werd hij afgelopen seizoen Speler van het Jaar. Met zijn wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion komt er een nieuwe mijlpaal bij: Berghuis treedt toe tot Ajax’ Club van 100.

Tags

  • #Berghuis

Socials