Van 't Schip: 'Duels met FC Utrecht altijd speciaal'

John van 't Schip blikte terug op de afgelopen periode en liet zijn licht schijnen op het thuisduel met FC Utrecht. De hoofdtrainer hoopt een reactie te zien van zijn selectie. "Het is belangrijk om de frisheid in de ploeg terug te krijgen."

Tags

  • #VantSchip

Socials

Ajax trainde vrijdag met een kleinere groep spelers. Van 't Schip verklaarde zijn keuze om een aantal spelers rust te gunnen. "Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om de spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien."

"Doordat we al een heel druk programma hebben gehad, is de frisheid misschien ook een beetje uit de ploeg. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren terug te krijgen. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing", vervolgde Van 't Schip.

Personele problemen
De hoofdtrainer ging ook dieper in op de personele problemen. "Berghuis is nog twijfelachtig. Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben." Steven Bergwijn was vrijdag weer op het veld. "Hij is nog niet zover om te spelen, maar het is positief dat hij weer op het veld staat."

Van 't Schip verwacht dat Jordan Henderson zondag beschikbaar is. "Hij heeft goed getraind en was vandaag ook aanwezig. In principe moet dat voor zondag geen probleem zijn."

Systeem
Ajax speelde afgelopen week tegen AZ in een 5-3-2-systeem.  "We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren. Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden", aldus de hoofdtrainer.

Pavlidiskaplan900

De hoofdtrainer liet Ahmetcan Kaplan debuteren in Alkmaar. Van 't Schip is zeer tevreden over de ontwikkeling van de Turkse centrumverdediger. "We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal. Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Šutalo deze week is uitgevallen op de training."

Anton Gaaei ontving na afloop van AZ-uit veel kritiek en haatreacties. De hoofdtrainer had direct na afloop van de wedstrijd contact met de rechtsback. "Ik heb in de ArenA een tijdje met hem gesproken. Hij heeft een paar dagen nodig gehad om het te verwerken. We hebben hem twee tot drie dagen gegeven om rust te krijgen in zijn hoofd."

FC Utrecht-thuis
Ajax neemt het zondag vanaf 12:15 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen FC Utrecht. Van 't Schip verwacht een zware wedstrijd. "Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd speciaal. De rivaliteit tussen de clubs is bekend. Voor FC Utrecht zijn dit de wedstrijden van het jaar. Ze zijn al een hele tijd ongeslagen en het vertrouwen is groot bij hen." Van 't Schip heeft een duidelijke boodschap voor zijn ploeg. "We moeten gewoon winnen."

Wil jij Ajax - FC Utrecht zondag live bijwonen? Via Ajax Resale kun je vaak vlak voor thuiswedstrijden nog tickets kopen, die zijn aangeboden door seizoenkaarthouders. Bekijk hier het aanbod.

Gerelateerde artikelen

Logo1920

Halfjaarcijfers AFC Ajax NV per 31 december 2023

Ajax behaalde een nettowinst van € 27,2 miljoen in de eerste helft van seizoen 2023/2024 voornamelijk door het behaalde resultaat uit de verkoop van spelers aan het begin van dit seizoen.

Tags

  • #Halfjaarcijfers

Socials

Header1920nw

In beeld | Ajax richt blik op FC Utrecht

Voor Ajax is het vizier gericht op zondag. Dan komt FC Utrecht op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. In aanloop naar dat duel trainen de Ajacieden deze week viermaal, waaronder woensdagochtend.

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Aviv Blinde 1920

Jorren volgt Ajax vanaf blindentribune: 'Goed dat dit er is'

Jorren lijdt aan de genetische afwijking kegelstaafdystrofie, hierdoor heeft hij in het midden van zijn zicht een grote blinde vlek. In een item van Inside Ajax gaat Aviv samen met hem naar de wedstrijd Ajax - Sparta. Via Ajax Radio volgt hij wedstrijden van Ajax, thuis of vanuit het stadion. Iets wat de Ajax-host ook meemaakt.

Tags

  • #InsideAjax

Socials