Van ’t Schip wenst winst op Almere City: ‘Belangrijk voor de vijfde plaats’

John van ’t Schip is duidelijk over het belang van het duel zondag met Almere City, de laatste pot voor eigen publiek. “We willen deze wedstrijd winnen. Dat is belangrijk om de vijfde plaats vast te houden en te zorgen dat we ons kwalificeren voor Europees voetbal.”

Tags

  • #AJAALM

Socials

In de eindfase van het seizoen om de vijfde plaats strijden, dat is niet des Ajax, maar Van 't Schip kan het wel in perspectief plaatsen. "Een vijfde plek is Ajax-onwaardig, maar als je kijkt waar we vandaan komen en hoe onrustig het dit seizoen is geweest…"

"Toevallig kreeg ik van de week een tabel onder ogen hoeveel punten we hebben behaald sinds we het hebben overgenomen", vervolgt Van 't Schip. "Dat zijn er meer dan Twente en AZ. Dat had ik niet verwacht, met name gezien het aantal punten dat we zelf na de winterstop hebben laten liggen. Dat gebeurde vaak na Europese wedstrijden. Het is iets wat we min of meer ook hebben aangegeven: dat deze groep daar nog niet klaar voor is qua volwassenheid en ervaring."

In de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA zal Ajax voor de punten moeten strijden, verwacht Van 't Schip. "Almere City heeft dit seizoen laten zien dat het een lastige ploeg is om tegen te spelen. Ze gaan het gevecht aan, spelen veel 1-op-1-duels en kunnen ook de lange bal hanteren en dan voor de tweede bal gaan. Dat is al het hele seizoen hun kracht en zal nu ook niet anders zijn."

Voor het eerst in tijden heeft Van 't Schip weer een ruime selectie tot zijn beschikking en kan er zelfs een klein beetje van een luxeprobleem worden gesproken. "Dat is een beetje laat, maar beter laat dan nooit", lacht de Amsterdammer. "Daarin moeten we verstandige keuzes maken. Nog niet alle spelers kunnen negentig minuten maken, neem Berghuis bijvoorbeeld."

Gerelateerde artikelen

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Op naar laatste thuiswedstrijd

Ajax maakt zich op voor de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie. Zondag komt Almere City op bezoek. In deze aflevering kijken we vooruit naar het treffen met de nummer dertien van de ranglijst.

Tags

  • #Warming Up

Socials

Ajax Logo Header

Wijzigingen binnen directie Ajax

Alex Kroes is teruggetreden als algemeen directeur en directievoorzitter van AFC Ajax NV. Kroes is begonnen als technisch directeur van Ajax en heeft een overeenkomst ondertekend die loopt tot en met 30 juni 2026. Op 25 april jl. maakte Ajax reeds bekend op hoofdlijnen overeenstemming met hem te hebben bereikt over zijn nieuwe functie. Het betreffende agendapunt van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 21 mei aanstaande komt als gevolg hiervan te vervallen.

Tags

  • #Kroes
  • #Geelen

Socials

Still Rijkhoff

Portret | Julian Rijkhoff over jeugdherinneringen en Ajax-dromen

We zijn een dag samen met Julian Rijkhoff, de spits die afgelopen winter is teruggekomen naar Amsterdam. Na zijn jeugdjaren bij Ajax heeft hij zijn focus gericht op de toekomst. Samen keren we terug naar het voetbalpleintje waar hij als kleine jongen altijd te vinden was, praten we over zijn inspiratie en halen herinneringen op aan zijn jeugd. Hoewel zijn debuut al een droom is die uitkwam, koestert Rijkhoff nog vele ambities. Dit gesprek biedt een blik in het leven en de carrière van deze veelbelovende voetballer.

Tags

  • #Rijkhoff

Socials