Van 't Schip ziet Bergwijn afhaken en weet uitgangspunt: 'Moeten winnen'

Vantschiphoofdfoto1920
Vantschiphoofdfoto1920

Steven Bergwijn moet het afsluitende groepsduel in de UEFA Europa League tegen AEK Athene missen. Dat kondigde trainer John van ’t Schip woensdag op de persconferentie aan. “Het meespelen van Bergwijn ziet er niet goed uit, we gaan ervan uit dat-ie het niet haalt.”

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials

Gelukkig was er ook positief nieuws: Brian Brobbey is wel inzetbaar. "Of er moet iets heel raars gebeuren", vertelde Van 't Schip. "Hij heeft gisteren meegetraind en gaat dat straks ook doen. In hoeverre hij negentig minuten aan kan, dat moeten we managen. Maar zoals het er nu uitziet, is meespelen geen probleem."

Rekenen niet nodig
Ajax moet donderdag van AEK winnen om zijn Europese avontuur te vervolgen. Bij een zege gaan de Ajacieden na de winter door in de UEFA Conference League. "We hoeven niet te rekenen en naar andere velden te kijken. Er is maar één ding dat ons verder kan helpen en dat is winnen."

Ook Devyne Rensch was bij de persconferentie aangeschoven. De verdediger kreeg vervolgens de vraag voorgelegd of Ajax honger heeft om een doorstart maken in de Conference League. "We zijn heel hongerig. We moeten winnen en weten dat ook. Dat is het allerbelangrijkste, hopelijk lukt het ook met goed voetbal."

Het waren woorden waar Van ’t Schip zich wel in kon vinden. "Het gaat in eerste instantie om winnen, daarnaast moeten we als ploeg verder in hetgeen we zijn gaan doen. Dat gaat in gedeeltes van wedstrijden goed en in andere gedeeltes minder. De eerste helft tegen Sparta was over het algemeen goed, maar in de tweede helft zijn we qua niveau gedaald. Daar proberen we steeds meer een constante factor in te vinden."

Hato captain, Brobbey penaltynemer
Van ’t Schip kondigde aan dat Jorrel Hato bij afwezigheid van Bergwijn de aanvoerdersband draagt en Brian Brobbey in principe penaltynemer zal zijn. "Hij staat tweede op de lijst, maar hij moet zich in de wedstrijd natuurlijk ook goed voelen.” En dan na een korte pauze: "Maar ga er maar vanuit dat als hij speelt, hij de bal opeist als we een penalty krijgen.”

Van ’t Schip kent de opdracht, ook qua uitvoering. "We moeten ons spel opdringen aan AEK. Zij zullen, daar zijn  ze ook goed in, proberen de ruimtes te benutten. Ze hebben snelle spelers en spelen heel direct. Daar zullen wij alert op moeten zijn.”

Gerelateerde artikelen

231212 Interview Schip SITE

Van 't Schip over AEK Athene-thuis: 'Alleen winst telt'

Ajax maakt zich klaar voor de laatste groepswedstrijd in de UEFA Europa League tegen AEK Athene. Het thuisduel met de Grieken moet gewonnen worden om na de winterstop actief te zijn in de Conference League. Trainer John van 't Schip heeft zijn ploeg op scherp gezet. "Het is voor Ajax en de ontwikkeling van de ploeg belangrijk dat we doorgaan."

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials

Reunie 1920

Litmanen op Ajax-reünie: 'Ik heb hem vijftien jaar niet meer gezien'

Na een paar jaar afwezigheid vond er eindelijk weer een Ajax-reünie plaats. Tijdens het thuisduel met Sparta waren tientallen Ajax-coryfeeën aanwezig zoals Sjaak Swart, Heinz Stuy, Jari Litmanen, Sunday Oliseh en Ray Clarke. De Ajacieden begroetten elkaar met een glimlach en een knuffel. "Zonder deze mensen zou Ajax niet zijn wat het vandaag is."

Tags

  • #Ajaxreünie

Socials

Pawson1920

Engelse arbitrage bij Ajax - AEK Athene

Craig Pawson is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Europa League-duel met AEK Athene. De Engelsman wordt donderdag in Amsterdam geassisteerd door Simon Bennett en Lee Betts. Darren England is de vierde official en Marco Fritz is de VAR van dienst.

Tags

  • #AJAAEK

Socials