Verslag | Ajax begint seizoen met driepunter

Bergwijngoal1920

Ajax heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2023/2024 gewonnen. De Ajacieden waren zaterdagavond met 4-1 te sterk voor promovendus Heracles. Jakov Medić, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn (2) waren trefzeker in de Johan Cruijff ArenA.

• #AJAHER

Ajax, waar zomeraanwinsten Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Medić aan de aftrap verschenen, begon energiek aan de wedstrijd tegen Heracles. De ploeg van Maurice Steijn zocht de aanval en creëerde enkele goede mogelijkheden, maar verzaakte een vroege openingstreffer te maken. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de uitploeg ietwat gelukkig op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA via Engels, nadat Anass Salah-Eddine en Jorrel Hato de bal niet goed weg wisten te werken: 0-1.

Droomdebuut
Medić, die een uitstekend debuut kende, maakte enkele minuten later de gelijkmaker voor Ajax. De Kroatische verdediger pegelde de bal achter Heracles-doelman Brouwer. Dankzij deze belangrijke treffer zochten de Ajacieden de kleedkamer op bij een 1-1-gelijkspel.

De Amsterdammers kwamen goed uit de kleedkamer en kregen direct een grote kans via Brian Brobbey, maar de Ajax-spits vond Brouwer op zijn weg. In de loop van de tweede helft hing de tweede treffer van de thuisploeg in de lucht. Ajax drong aan en ging op zoek naar de voorsprong.

Doelpuntrijk slot
Deze gewenste voorsprong kwam er een kwartier voor tijd. Kudus tikte de bal in de verre hoek na een goede pass van Tahirović. Bergwijn maakte niet veel later de 3-1 na een prachtige solo. Het slotakkoord was ook voor de nieuwe aanvoerder van Ajax. Hij stuurde vanaf elf meter doelman Brouwer de verkeerde hoek in: 4-1.

Ajax – Heracles 4-1
45+5. Engels 0-1
45+8. Medić 1-1