Verslag | Ajax gaat onderuit tegen PSV

Brobbeybaalt1920

Ajax heeft zondagmiddag tegen PSV verloren. De Ajacieden gingen in het Philips Stadion met 5-2 onderuit. Branco van den Boomen en Brian Brobbey waren trefzeker voor de Amsterdammers.

• #PSVAJA

De amusementswaarde in het Philips Stadion was in de openingsfase erg hoog. Ajax begon sterk aan het duel in Eindhoven tegen PSV en creëerde al snel twee goede mogelijkheden. De eerste inzet van Brobbey werd gekeerd door Benítez, terwijl de tweede kans niet goed uitgespeeld werd door de Ajax-spits.

Voorsprong via Van den Boomen
De derde poging slaagde, oftewel 'driemaal is scheepsrecht'. Van den Boomen kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten op de rand van de zestien. De Ajacied haalde uit en zag dat de bal via de binnenkant van de paal achter Benítez belandde: 0-1.

Tien minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Lozano. De Mexicaan verschalkte Diant Ramaj met een harde knal in de korte hoek. Toch ging Ajax de rust in met een voorsprong. Brobbey schoot kort voor het rustsignaal de 1-2 binnen na een goede combinatie met Steven Bergwijn.

In het tweede bedrijf ging het alsnog mis voor Ajax. PSV kantelde de wedstrijd en kwam al snel op gelijke hoogte via De Jong: 2-2. Doelpunten van Saibari en Lozano (2) bepaalden de eindstand op 5-2 in het voordeel van de Eindhovenaren.

PSV - Ajax 5-2 (1-2)
10. Van den Boomen 0-1
20. Lozano 1-1
40. Brobbey 1-2
49. De Jong 2-2
52. Saibari 3-2
60. Lozano 4-2
72. Lozano 5-2

Ajax: Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Avila (75. Salah-Eddine); Van den Boomen (75. Vos), Taylor, Hlynsson; Berghuis (64. Godts), Brobbey, Bergwijn