Verslag | Ajax in eigen huis niet langs FC Volendam

Concei 1280
Concei 1280

Net als zondag tegen Feyenoord, eindigde donderdagavond ook het duel in de eigen Johan Cruijff ArenA met FC Volendam in 1-1. Na een stortvloed aan Ajax-aanvallen opende Volendam na een klein uur de score. Invaller Mohammed Kudus maakte in de 80ste minuut gelijk. Zo bleef Ajax voor de zevende keer op rij zonder overwinning.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Bij Ajax waren er ten opzichte van de Klassieker tegen Feyenoord van afgelopen zondag drie wijzigingen in de basis. Jorge Sánchez, Mohammed Kudus en Francisco Conceiçao moesten hun plaats afstaan aan Devyne Rensch, Steven Bergwijn en Brian Brobbey.

Zij moesten opboksen tegen de door Volendam-trainer Wim Jonk gekozen 5-4-1-speelwijze. Dat betekende kleine ruimtes voor het doel van Volendam, waar het lastig doorheen te voetballen was.

Maar in de twintigste minuut was Ajax heel dicht bij de openingstreffer toen Edson Álvarez een corner van links op doel kopte. Hij vond keeper Stankovic op zijn weg.

Gevaarlijkste man
De Mexicaan was in de eerste helft de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde. Ook net voor rust testte hij de doelman met een afstandsschot die tot corner werd verwerkt. Uit de zesde Ajax-hoekschop was Davy Klaassen dicht bij de eerste treffer toen de bal terugkwam van de paal. Maar weer bleef een treffer uit.

Met een 0-0-tussenstand moest Schreuder in de rust iets bedenken om de Volendamse muur te doen slechten. 

Gelijk na rust draaide de thuisploeg de duimschroeven aan bij Volendam. Brobbey bestookte het doel, maar ook nu bleek een corner het hoogst haalbare. Ajax zocht verwoed naar de openingsgoal.

Die viel prompt aan de andere kant. In de 59e minuut kreeg Volendam een vrije trap. Oud-Ajacied Eiting legde de bal panklaar fraai voor waar Mirani inkopte; een onwaarschijnlijke tussenstand gezien het spelbeeld.

Invallers doen het wel
Schreuder had net voor de 0-1 al twee wissels klaarstaan. Kudus en Conceiçao kwamen voor Bergwijn en Bassey. De kleine Portugees legde gelijk een fijne energie aan de dag. Dat moest ook wel want er was werk aan de winkel.

Het laatste kwartier wisselde de trainer nóg een verdediger ten faveure van een aanvaller. Rensch kon gaan zitten, Lorenzo Lucca kwam voor hem. Vier minuten na zijn entree kopte de lange Italiaan een voorzet van Kenneth Taylor door naar Kudus, die Stankovic wél wist te passeren: 1-1. Verder kwamen de Ajacieden niet. Zo was het voor de zevende keer op rij dat Ajax niet wist te winnen in de Eredivisie. Zondag wacht Excelsior in Rotterdam.

Ajax – FC Volendam 1-1 (0-0)
59. Mirani 0-1
80. Kudus 1-1

Ajax: Rulli; Rensch (76. Lucca), Timber, Álvarez, Bassey (59. Conceiçao); Klaassen, Berghuis, Taylor; Tadic, Brobbey, Bergwijn (59. Kudus)

Gerelateerde artikelen

Highlights Ajavol 880

Samenvatting Ajax – FC Volendam

Ook de tweede thuiswedstrijd van Ajax in het nieuwe kalenderjaar heeft geen overwinning opgeleverd. Na het gelijkspel tegen FC Twente (0-0) kwam een remise ook op het scorebord tegen FC Volendam: 1-1. De Ajacieden kwamen in de tweede helft op achterstand, maar tien minuten voor tijd maakte Mohammed Kudus gelijk.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Klaassen Frustratie 1280

In beeld | Ajax - FC Volendam

Ajax speelde vanavond in de Johan Cruijff ArenA tegen FC Volendam. Het is 1-1 gebleven. Voor Ajax scoorde Mohammed Kudus. In dit artikel zie je de wedstrijdfoto's terug.

Tags

  • #AJAVOL

Socials