Verslag | Ajax komt weer niet langs Go Ahead Eagles

Balend Na Afloop 1420

Ajax is er voor de derde wedstrijd op rij niet in geslaagd te winnen. Na de nederlagen tegen Liverpool en AZ kwamen de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff ArenA niet verder dan 1-1 tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer hield vorig seizoen vijf van de zes te verdelen punten over aan de onderlinge confrontaties.

• #AJAGAE

Na de interlandperiode had trainer Alfred Schreuder hoge verwachtingen van zijn ploeg. Hij wilde een dominant Ajax zien dat de misstap tegen AZ in de vorige speelronde zou wegpoetsen. Onverwachts ging zijn ploeg de wedstrijd als koploper in. PSV verloor namelijk eerder op de avond kansloos met 3-0 bij SC Cambuur. Maar in plaats van daar volop van te profiteren, bleef Ajax op 1-1 steken.

Schreuder bracht voor het duel enkele wijzigingen aan in zijn basiself. Zo maakten Florian Grillitisch en Lucas Ocampos hun basisdebuut. Verder keerden Brian Brobbey en Davy Klaassen terug aan de aftrap. Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Edson Álvarez moesten tegen Go Ahead Eagles op de bank beginnen.

Go Ahead verraste Ajax vorig seizoen twee keer. Een signaal dat het niet vanzelf zou gaan. Ook deze avond niet.

Wel mogelijkheden
Toch had Tadic al in de zesde minuut een mogelijkheid al was de afstand tot het doel groot. Zijn schot ging echter naast. Tien minuten voor rust leek de voorsprong er dan toch te komen, maar na druk van Klaassen en Brobbey smoorde het schot van Rensch.

Klaassen maakt 1-0
In blessuretijd van de eerste helft was het dan eindelijk wél raak voor de Amsterdammers. Wie anders dan Davy Klaassen maakte de openingsgoal. Het was alweer de 24ste keer dat de Hilversummer de score opende namens Ajax.

Maar het gaf Ajax in de tweede helft weinig lucht. Natuurlijk probeerde de thuisploeg de score rap te verdubbelen maar slaagde daar ondanks dat de wedstrijd onder controle was, niet in. Dus bleef het gevaarlijk. Hoe gevaarlijk liet Willumsson twaalf minuten voor tijd zien. Zijn treffer bleek niet een eretreffer, maar de gelijkmaker en dus goed voor een punt.

Schreuder reageerde snel daarna met drie wissels. Met Berghuis, Lucca en Kudus gingen de Amsterdammers verwoed op zoek naar de goal die drie punten zou opleveren. Het lukte niet.

Dinsdag moet de knop om. Dan wacht in Napoli voor de derde wedstrijd in de UEFA Champions League.

Ajax – Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)

45. Klaassen 1-0
78. Willumsson 1-1

Ajax: Pasveer; Rensch , Timber (81. Lucca), Bassey, Blind; Klaassen (82. Berghuis),  Grillitsch (63. Álvarez), Taylor; Ocampos (63. Bergwijn), Brobbey (81. Kudus), Tadic