Verslag | Ajax lijdt nederlaag zonder grote consequenties

Brobbeycloseajalud1920

Ajax heeft in eigen huis met 0-1 verloren van Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League. Omdat de Amsterdammers vorige week met 1-4 wonnen in Bulgarije had de nederlaag in eigen huis geen consequenties voor Ajax. De ploeg van Maurice Steijn plaatste zich alsnog over twee wedstrijden voor de groepsfase van het Europese toernooi.

• #UEL
  • #AJALUD

Ajax startte donderdag met Carlos Forbs en Branco van den Boomen in de basis. Steven Berghuis was de afgelopen week ziek en begon daarom op de bank. Forbs begon als rechtsbuiten op de positie van de vertrokken Mohammed Kudus.

Amper kansen
Het begin in de Johan Cruijff ArenA was nog vrij aardig. Brian Brobbey kreeg na een paar minuten spelen een kleine kans, maar doelman Sluga was er snel bij om enig gevaar te voorkomen.

Niemand kon op dat moment bevroeden dat dat de enige kans was voor Ajax in de eerste helft. Het spel van de thuisploeg was te traag om de groene muur van Ludogorets kapot te spelen.

Wie hoopte op een interessantere tweede helft kwam bedrogen uit. Opnieuw kon Ajax weinig creëren. De bezoekers begonnen langzaam te hopen dat er wat te halen viel in Amsterdam. Na een uur kwam Ludogorets op voorsprong via Matías Tissera. Hij werkte een voorzet vanaf rechts in twee instanties in het doel: 0-1.

Exemplarisch
Helaas toonde Ajax daarna geen veerkracht. Het spel bleef matig en Ludogorets werd af en toe dreigend. Tot levensgrote kansen leidde dat echter niet. In de absolute slotfase kon Brian Brobbey nog bijna één-op-één op de Bulgaarse doelman. Hij werd echter van de bal gelopen. In de rebound schoot de ingevallen Steven Berghuis ruim naast. Die kans was exemplarisch voor het moeizame spel van de thuisploeg.

Hoewel Ajax zich donderdag dus niet van zijn beste kant liet zien, gaat de ploeg van Steijn wel door naar het hoofdtoernooi van de Europa League. De loting is vrijdag om 13:00 uur.

Ajax – Ludogorets 0-1 (0-0)
62. Tissera 0-1

Ajax: Gorter, Rensch, Medić, Hato, Wijndal (81. Salah-Eddine), Van den Boomen (46. Klaassen), Tahirović, Taylor, Forbs (59. Berghuis), Brobbey, Bergwijn (71. Godts)