Verslag | Ajax wervelt langs NEC op 25e verjaardag ArenA

Verslag Test
Verslag Test

Ajax is het Eredivisie-seizoen voortvarend van start gegaan. Letterlijk: want juist de openingsfase van het duel met NEC was van grote klasse. Alle vijf treffers vielen in de eerste helft.

Tags

  • #AJANEC

Socials

Erik ten Hag maakte in de basisopstelling ruimte voor Edson Álvarez. De Mexicaan keerde vorige week terug in Amsterdam, na zijn avontuur met Mexico in de Gold Cup. Steven Berghuis debuteerde tegen PSV al voor Ajax en maakte nu zijn eerste minuten voor de club in de Eredivisie. Ook Maarten Stekelenburg begon in de basis. 

Overweldigende openingsfase
Na de zeperd tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal was het voor Ajax zaak om sterk voor de dag te komen. En dat deden de Amsterdammers. De openingsfase was ronduit wervelend. Na een minuut of vijf was het al raak, toen Sébastien Haller de 1-0 binnen volleerde. 

Daarna ging het keihard. In de tiende minuut verzorgde Dusan Tadic zijn honderdste Eredivisie-assist; Noussair Mazraoui kopte zijn voorzet fraai achter doelman Brandenhorst. Na de 3-0 - een eigen goal van NEC-verdediger Van Rooij - was het Nijmeegse verzet definitief gebroken.

Voor de vierde en vijfde treffer tekende Tadic zelf aan. De eerste van de twee goals was op aangeven van Berghuis, die na een snelle uitbraak goed het overzicht behield. De 5-0 was van (nog) grotere schoonheid. Een corner viel aan de zijkant van de zestienmeter voor de voeten van de aanvoerder, die met een drop-kick kiezelhard raakschoot.

Gecontroleerd naar eerste driepunter
Na die wervelende eerste helft, was het beste er in het tweede bedrijf vanaf. Ajax ging weliswaar op zoek naar meer, maar de openingen werden minder makkelijk gevonden dan eerder op de avond.

 

Zo voetbalden de Amsterdammers de wedstrijd rustig uit. De eerste driepunter van het seizoen is binnen, waarmee de vervelende nasmaak van het verloren duel met PSV (enigszins) is weggespoeld. Bovendien vormde de zege een mooi saluut aan het stadion, dat zaterdag precies 25 jaar in gebruik was.

Ajax - NEC 5-0 (5-0)
6. Haller 1-0
10. Mazraoui 2-0
15. Van Rooij (ed) 3-0
20. Tadic 4-0
39. Tadic 5-0

Ajax: Stekelenburg, Mazraoui, Timber, Blind, Martínez (58. Rensch), Gravenberch, Klaassen (77. Jensen), Álvarez (77. Labyad), Berghuis, Haller, Tadic (58. Neres) 

Gerelateerde artikelen

Mazraouijuichen

Liveblog | Ten Hag: 'We voerden het plan uitstekend uit'

Op de verjaardag van de Johan Cruijff ArenA nam Ajax het in eigen huis op tegen tegen NEC. De seizoensopening werd door een briljante eerste helft met 5-0 gewonnen. Via ons liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #AJANEC

Socials

2019 08 13 Ajax PAOK 076

Special | 25 jaar ArenA: hoe het stadion een thuis werd

Op 14 augustus 1996 werd de Amsterdam ArenA geopend: het multifunctionele nieuwe stadion van Ajax. Het duurde lang voordat het echt het nieuwe thuis van Ajax werd. Maar na 25 jaar, een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk is de Johan Cruijff ArenA onlosmakelijk verbonden met de club. In deze special zie je alle hoogte- en dieptepunten van een kwart eeuw ArenA.

Tags

  • #ArenA

Socials

Sarthumb2

Edwin van der Sar over zijn bijzondere band met de ArenA

Hij kan het inmiddels volmondig beamen: de ArenA voelt ‘als thuis’ voor Edwin van der Sar. Geheel vanzelfsprekend is dat gevoel voor de lange Voorhouter niet. Van der Sar was de vaste doelman van Ajax toen in 1996 De Meer werd verruild voor het nieuwe onderkomen in Amsterdam-Zuidoost. Het bleek nogal een omschakeling. Inmiddels is Van der Sar alweer een klein decennium directeur bij Ajax en gaf hij in die hoedanigheid mede richting aan de verdere ontwikkeling van de ArenA als voetbalstadion. Logisch dus dat het 25-jarig jubileum ook bij hem bijzondere gevoelens oproept.

Tags

  • #ArenA

Socials