Verslag | Ajacieden buigen achterstand om tegen Unterhaching

Verslag 1920

De oefenwedstrijd Ajax - Unterhaching is dinsdag in een 5-3-zege voor Ajax geëindigd. Na een 0-2-achterstand bogen Brian Brobbey, Kristian Hlynsson, Mika Godts, Benjamin Tahirović en Steven Bergwijn de wedstrijd om.

• #PreSeason
  • #AJAUNT

Op de adidas World of Sports campus begonnen de Duitsers uitstekend aan het duel. Na twee minuten spelen kwam Unterhaching op voorsprong dankzij een droge knal van Simon Skarlatidis in de verre hoek: 0-1. Gabriel Misehouy was even later dicht bij de gelijkmaker, maar hij verzilverde een slimme pass van Brobbey niet.

Eindpass ontbreekt
Met een bedrijvige Francisco Conceição dook Ajax enkele keren gevaarlijk op voor het Duitse doel, maar het ontbrak aan de eindpass. In de tegenstoot probeerde Unterhaching er enkele keren gevaarlijk uit te komen, maar het bracht Jay Gorter niet in grote problemen.

Een tweede Duitser treffer viel alsnog nadat een inzet van Markus Schwabl van richting werd veranderd en achter Gorter plofte. Het antwoord van Ajax kwam er ditmaal wel: eerst raakte Misehouy de lat en in de aanval daaropvolgend wees de scheidsrechter richting de stip nadat de bal op de hand belandde van een Duitse verdediger. Brobbey verzilverde de penalty: 1-2.

De Amsterdammers startten het tweede bedrijf met elf andere namen. Via Bergwijn en Branco van den Boomen was Ajax direct dicht bij een doelpunt, maar twee keer stond de doelman in de weg. Diezelfde Van den Boomen bracht niet veel later Hlynsson perfect in stelling om te scoren. De IJslander faalde niet en bracht Ajax langszij: 2-2.

Branco opnieuw belangrijk
Ajax' derde ontstond opnieuw bij de middenvelder die deze zomer overkwam van Toulouse FC. Een heerlijke opening van Van den Boomen belandde bij Godts. De Belg passeerde vlug zijn tegenstander en vond de lange hoek: Ajax op voorsprong. Ruim vijf minuten later was het Tahirović die zijn eerste Ajax-goal maakte. De middenvelder werd niet aangepakt en schoot raak vanaf randje zestien. Ajax ging door en maakte via Bergwijn nummer vijf, nadat Godts de bal goed vrijspeelde voor de linksbuiten van de Amsterdammers: 5-2.

Het slotakkoord kwam van de Duitsers. Opnieuw plofte een van richting veranderd schot in het Amsterdamse doel. Daar bleeft het bij waardoor Ajax met 5-3 won van Unterhaching.

85. Gottmeier 5-3

Ajax eerste helft: Gorter; Jermoumi, Gooijer, Milovanović, Wijndal; Klaassen, Taylor, Misehouy; Conceição, Brobbey, Daramy

Ajax tweede helft: Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Tahirović, Hlynsson; Godts, Rasmussen, Bergwijn.