Verslag | Ajax verliest Klassieker in eigen huis

Forbs1920 2
Forbs1920 2

Ajax heeft de Klassieker tegen Feyenoord verloren. De ploeg van Maurice Steijn ging in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-4 onderuit. Arbiter Serdar Gözübüyük staakte de wedstrijd tegen de Rotterdammers zondag na bijna een uur spelen, nadat er tot tweemaal toe vuurwerk op het veld was beland. Het restant van de Klassieker stond woensdag op het programma.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Ajax beleefde zondag een zeer matige start tegen Feyenoord. Binnen twintig minuten keken de Ajacieden tegen een 0-2-achterstand aan in eigen huis. Santiago Gimenez was tweemaal trefzeker voor de Rotterdammers. Na ruim een half uur was de Mexicaanse spits aangever bij de 0-3 van Igor Paixão. Dit was ook de ruststand in Amsterdam.

In het tweede bedrijf besloot Gözübüyük de wedstrijd te staken vanwege vuurwerk op het veld. Eerder lag er ook al een drinkbeker op de grasmat. Het competitiebestuur betaald voetbal besloot maandag dat de Klassieker woensdagmiddag zonder publiek uitgespeeld zou worden.

Ajax slaagde er in het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord niet meer in om een vuist te maken tegen de Rotterdammers. Enkele minuten na de hervatting van het duel maakte Gimenez zijn derde treffer in Amsterdam: 0-4. Dit bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn.

Ajax - Feyenoord 0-4 (0-3)
10. Gimenez 0-1
18. Gimenez 0-2
37. Paixão 0-3
59. Gimenez 0-4

Ajax: Gorter, Gaaei (32. Rensch), Šutalo, Hato, Sosa (46. Salah-Eddine) (56. Akpom), Vos (80. Avila), Van den Boomen, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs (80. Amourricho)

Gerelateerde artikelen

Taylorbalende1920

In beeld | Ajax - Feyenoord

Ajax heeft de Klassieker tegen Feyenoord in eigen huis met 0-4 verloren. In dit artikel vind je de belangrijkste wedstrijdbeelden terug van het restant van het duel met de Rotterdammers.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Branco Thumb

Van den Boomen: 'Iedereen was in mineur'

Branco van den Boomen blikt terug op de gestaakte Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. De middenvelder baalt van de hele situatie en wil weer omhoog kunnen kijken. "We moeten toewerken naar betere prestaties."

Tags

  • #VandenBoomen

Socials