Verslag | Ajax Vrouwen beginnen met zege aan 2024

Header 1920 Vrouwen
Header 1920 Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd Excelsior in de Azerion Vrouwen Eredivisie met 6-1 verslagen. De Amsterdamse goals kwamen van Chasity Grant (2), Sherida Spitse, Bente Jansen, Lily Yohannes en Danique Tolhoek.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Net als Jong Ajax op vrijdagavond droegen de Ajax Vrouwen zaterdag rouwbanden ter nagedachtenis aan Bennie Muller, die deze week overleed. De ploeg van Suzanne Bakker begon zoals verwacht aan het duel met de nummer acht van de competitie: veel balbezit en op zoek naar het openingsdoelpunt.

Kansen en wondergoal
Na drie minuten was Nadine Noordam dichtbij met een schot op de bovenkant van de lat. In de hoekschop die daarop volgde werd een spectaculaire omhaal van Spitse van de lijn gehaald en kopte Yohannes na een voorzet in het zijnet.

Het was uiteindelijk Spitse die de ban op een geweldige manier brak. De aanvoerder van de Ajax Vrouwen zag de keeper van Excelsior iets voor het doel staan en besloot, net over de middenlijn, een poging te wagen. Het resulteerde in een prachtige 1-0. De gasten waren nog niet bekomen van de technisch knappe goal van Spitse toen Grant Ajax' tweede maakte. Een fout in de opbouw werd genadeloos afgestraft door de Ajax Vrouwen, waardoor het na ongeveer vijftien minuten spelen 2-0 stond.

De hoge druk op de helft van Excelsior resulteerde telkens in snel balbezit voor de ploeg van Bakker. De gasten uit Rotterdam kregen weinig tijd in de opbouw en probeerden er af en toe gevaarlijk uit te komen, maar zonder succes. De Amsterdamse organisatie stond goed en smoorde potentieel gevaar telkens in de kiem.

Derde en vierde
Een kleine tien minuten voor de rust was Jansen het eindstation na een mooie aanval via Yohannes en Tiny Hoekstra. Met een simpele schuiver maakte Jansen haar tweede van het seizoen. Vlak voor de rust werd Yohannes na een fraaie een-twee met Quinty Sabajo vrijgespeeld voor het doel van Excelsior. De jongeling stuitte eerst op de keeper, maar was in de rebound alsnog trefzeker: 4-0.

Grant opnieuw
Het was Excelsior dat sterk uit de kleedkamer kwam. Een hoekschop van rechts viel binnen via het hoofd van Kimberley Smit. Het antwoord kwam bijna direct van Noordam. Haar poeier belandde, net als in de beginfase van de eerste helft, op de lat. Even later was Grant wel trefzeker. Na een pass van Hoekstra omspeelde Grant haar tegenstander en maakte ze haar tweede van de middag: 5-1.

Het laatste half uur, waarin Bakker enkele wissels doorvoerde, verliep iets minder spectaculair ten opzichte van het eerste uur. Al leverden de hoekschoppen van de gasten iedere keer hachelijke situaties op voor het doel van Regina van Eijk. Een tweede tegentreffer bleef echter uit. Het slotakkoord kwam van invaller Tolhoek. Na een knappe pass van een andere invaller, Isabelle Hoekstra, vond Tolhoek de lange hoek: 6-1.

Het volgende duel van de Ajax Vrouwen is woensdag in Parijs. Dan spelen de Amsterdammers in de UEFA Women's Champions League de belangrijke groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De aftrap is om 21:00 uur.

Ajax Vrouwen – Excelsior 6-1 (4-0) 
13. Spitse 1-0
15. Grant 2-0
38. Jansen 3-0
41. Yohannes 4-0
46. Smit 4-1
58. Grant 5-1
87. Tolhoek 6-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam, Spitse (46. Kardinaal), De Sanders, Weerden (82. Keijzer); Yohannes (60. Noordman), Van Gool (46. Tolhoek), Sabajo; Grant (60. I. Hoekstra), T. Hoekstra, Jansen.

Gerelateerde artikelen

Top 10 2023 1920

Top 10 Goals | Mooiste uit 2023 van Ajax Vrouwen

In het jaar 2023 vierden de Ajax Vrouwen het landskampioenschap, speelde de ploeg geweldige wedstrijden in de UEFA Women's Champions League en vielen er vele fraaie goals. We hebben de tien mooiste uit 2023 op een rij gezet.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header Eind Portugal 1920

Ajax Vrouwen weer terug in Amsterdam

De Ajax Vrouwen verbleven van 9 tot en met 14 januari op trainingskamp in het Portugese Lagos. In dit liveblog kun je alles teruglezen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Klassieker Vrouwen 1920

Ajax Vrouwen opnieuw in Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord

De KNVB heeft de Klassieker van de Ajax Vrouwen vastgesteld op zaterdag 10 februari 2024 om 14:00 uur. Het duel met de Rotterdammers wordt, net als vorig seizoen, afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA. De kaartverkoop is op 28 december gestart.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials