Verslag | Bakker schiet Ajax Vrouwen naar tweede voorronde van Women’s Champions League

Ajaxvrouwen1280

De Ajax Vrouwen hebben de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League bereikt. De ploeg van Suzanne Bakker won zondagmiddag in de absolute slotfase in Denemarken met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Eshly Bakker besliste het duel met een fraaie omhaal.

• #UWCL
  • #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen wonnen donderdag met 3-1 van het Zweedse Kristianstads DFF, waardoor de finale van het minitoernooi in de eerste voorronde van de Women's Champions League werd behaald. Dankzij goals van Victoria Pelova, Eshly Bakker en Grant bogen de Ajacieden een 0-1-achterstand om.

In de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt besloot trainer Bakker één wijziging door te voeren in de basisopstelling in vergelijking met het duel met de Zweedse vrouwen. Liza van der Most kreeg een basisplaats, dit ging ten koste van Soraya Verhoeve.

Vroege voorsprong
De Ajacieden begonnen sterk aan de wedstrijd tegen de Duitsers. Binnen acht minuten kwam de ploeg op voorsprong via Grant. Na een matige uittrap van de sluitpost van Eintracht Frankfurt sloeg de Oranje-international op aangeven van Romée Leuchter toe: 1-0.

Ruim tien minuten later kwamen de Ajax Vrouwen met de schrik vrij. Net buiten het zestienmetergebied van de Amsterdammers werd een gevaarlijke vrije trap weggegeven. De inzet de Duitsers spatte uiteen op de lat boven Ajax-keeper Lize Kop.

Na dit hachelijke moment creëerden zowel de Ajax Vrouwen als Eintracht Frankfurt tot aan de rust nog diverse mogelijkheden. De scherpte ontbrak echter aan beide kanten, waardoor de ploeg van Bakker met een nipte voorsprong de kleedkamer opzocht.

Gelijkmaker Frankfurt
De Ajacieden hadden na rust meer moeite met de Duitsers. Binnen tien minuten kwam Eintracht Frankfurt langszij na een fout van Kop. De sluitpost van Ajax schoot de bal in de voeten van Prasnikar, waarna de Sloveense aanvaller de bal in het lege doel kon schieten: 1-1.

Wereldgoal Bakker
In de slotfase van het duel kreeg Eintracht Frankfurt nog een aantal goede kansen, maar de Ajacieden hielden met veel inzet en strijd stand. De Ajax Vrouwen wisten de wedstrijd in de slotseconden zelfs nog naar zich toe te trekken. Bakker schoot met een fraaie omhaal de 2-1 op het scorebord. De Amsterdammers konden na het doelpunt blijven juichen, want de wereldgoal van de Ajax-middenvelder bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Dankzij de overwinning op Eintracht Frankfurt gaan de Ajax Vrouwen verder naar de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League. Deze wedstrijden worden gespeeld op 20/21 september en 28/29 september.

Ajax Vrouwen – Eintracht Frankfurt 2-1 (1-0)