Verslag | Ajax Vrouwen geven voorsprong uit handen in Eindhoven

Vrouwenheader
Vrouwenheader

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag nagelaten om de uitwedstrijd bij PSV te winnen. De Ajacieden poetsten een achterstand weg en kwamen door goals van Quinty Sabajo, Romée Leuchter en Bente Jansen op 1-3. In de slotfase kwam PSV echter nog langszij: 3-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen hadden in de openingsfase optisch het overwicht, maar het was de thuisploeg die na 24 minuten op voorsprong kwam. Joëlle Smits werd vrijgespeeld en rondde af: 1-0.

Vervolgens gingen de Ajacieden op zoek naar de gelijkmaker en kregen ze binnen tien minuten loon naar werken. Na een aanval over rechts bracht Leuchter ploeggenoot Sabajo uitstekend in stelling. De middenvelder rondde vervolgens af: 1-1.

Kansen op meer
Vervolgens lag het momentum bij de Ajax Vrouwen, die een drietal momenten creëerden om met een voorsprong te gaan rusten. Tiny Hoekstra gaf echter in kansrijke positie voor, waar zelf schieten (achteraf) een betere optie was geweest. Grant werd in de PSV-zestien op het moment van schieten gestuit en Lily Yohannes haalde van grote afstand uit. Haar poging zeilde richting de bovenhoek, maar leverde via de vingertoppen van keeper Lisan Alkemade en de lat geen goal op.

De tweede helft startte rustig op, maar leverde na 59 minuten toch een Amsterdamse voorsprong op. Doelvrouw Alkemade verwerkte een niet al te hard afstandsschot van Hoekstra niet goed, waarna de bal voor de voeten van Leuchter rolde. Het afronden was voor de clubtopscorer vervolgens een koud kunstje: 1-2.

Grant raakt de lat
Geholpen door de voorsprong hielden de Ajax Vrouwen het initiatief en voerden ze de regie. Grant was dicht bij een marge van twee voor de bezoekers, maar haar onderweg getoucheerde schot spatte uiteen op de lat. Zo werd voor de tweede keer deze wedstrijd het aluminium geraakt.

Toch kwam de 1-3 even later alsnog op het scorebord. De Ajax Vrouwen braken in de 75e minuut uit op de tegenstoot, waarna Leuchter ditmaal invaller Janse bediende. Via het lichaam van keeper Alkemade viel de bal binnen.

Gezien de verhoudingen op het veld leek de buit binnen, maar toch werd het nog spannend. Zes minuten voor tijd werd een voorzet door Isa Kardinaal in eigen doel gewerkt. Van Eijk was al onderweg en daarom niet in staat om de van richting veranderde bal nog te keren.

PSV op gelijke hoogte
Het leidde tot een spannende slotfase, waarin de Ajax Vrouwen aanvankelijk nog goed wegkwamen. Chimera Ripa werd vrijgespeeld, maar stuitte op Van Eijk. Kort hierna werd het alsnog gelijk. Weer werd Ripa gelanceerd en ditmaal drukte ze wél: 3-3.

De Ajax Vrouwen kregen nog een enorme kans om alsnog winnend van het veld te stappen. Jansen, die ook al een mogelijkheid bij 2-3 onbenut had gelaten, werd echter gestuit door Alkemade.

PSV – Ajax Vrouwen 3-3 (1-1)
24. Smit 1-0
32. Sabajo 1-1
59. Leuchter 1-2
75. Jansen 1-3
84. Kardinaal 2-3 (eigen doelpunt)
90+1. Ripa 3-3

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Noordam, De Sanders (46. Kardinaal), Spitse, Weerden (82. Verhoeve), Sabajo (72. Van de Velde), Yohannes (46. Noordman), Van Gool, Grant, Leuchter, T. Hoekstra (72. Jansen)

Gerelateerde artikelen

Social Hate Brobbey

Ajax komt in actie tegen Social Hate

Iedere maand ontvangen spelers en speelsters van Ajax meer dan 1500 haatberichten op sociale media. Maar helaas zijn zij niet de enige. Dit soort berichten maken deel uit van een groeiende trend die online miljoenen mensen raakt. Als oproep om social hate het zwijgen op te leggen speelt Ajax dit weekend met drie witte stippen op het shirt, in plaats van namen. De drie stippen staan internationaal symbool voor stilte. Maar ook voor het menu-icoon waarop je klikt om haatberichten en bijbehorende accounts te rapporteren.

Tags

  • #SilenceSocialHate

Socials

ISABELLE EN REGINA

Footy & The Brains met Hoekstra en Van Eijk: 'Zoveel mogelijk roepen'

In de rubriek Footy & The Brains testen we de algemene kennis van de spelers van de Ajax Vrouwen. Wat weten Isabelle Hoekstra en Regina van Eijk bijvoorbeeld van adidas, Stephanie van der Gragt of New York? We zoeken steeds vier woorden die met het onderwerp hebben te maken. Hoe brengen de dames het ervan af?

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwen1920

Highlights AZ - Ajax Vrouwen l Zege bij provinciegenoot

De Ajax Vrouwen hebben zondag de zesde competitiezege van het seizoen geboekt. De Ajacieden wonnen de uitwedstrijd bij AZ met 1-2. Alle treffers vielen in het openingskwartier na rust. Voor de Ajax Vrouwen waren Daliyah de Klonia en Lily Yohannes trefzeker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials