Verslag | Hoekstra opnieuw belangrijk voor Ajax Vrouwen

Hoekstra Viert Treffer 1280

De Ajax Vrouwen hebben met pijn en moeite thuis gewonnen van Telstar. De nummer negen van de Azerion Eredivisie Vrouwen werd met 1-0 verslagen. Tiny Hoekstra kroonde zich met de enige treffer van de avond tot de speler van de wedstrijd. In Velsen-Zuid werd het eerder dit seizoen nog 2-7 voor de Ajacieden.

• #AjaxVrouwen

Voor het duel begon stond men in Amsterdam nog even stil bij de honderdste wedstrijd onder de lat van Lize Kop bij de Ajax Vrouwen. De 24-jarige goalie behaalde die prachtige mijlpaal een week geleden tegen ADO Den Haag: 3-2. Uit handen van manager Ajax Vrouwen Daphne Koster een prachtige schaal.

Na de uitreiking van het zilverwerk ging de wedstrijd van start. De Ajax Vrouwen kwamen het beste uit de startblokken. Toen de klok net over de tien minuten was, zochten de Ajax Vrouwen nadrukkelijk na de openingstreffer. Nadine Noordam was daar dichtbij, maar haar poging raakte de lat. Even daarvoor was Ashleigh Weerden al dicht bij het openbreken van de wedstrijd. Alleen faalde zij in haar opzet. De eerste helft bleef verder doelpuntloos.

Na de thee brak Hoekstra de wedstrijd wel open. Met haar twaalfde competitietreffer zette zij de Ajax Vrouwen op een 1-0 voorsprong. Het is alweer de derde wedstrijd op rij dat Hoekstra het net weet te vinden voor de Ajacieden. De treffer van Hoekstra bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. in de tweede helft werd nog wel een doelpunt van Ajax afgekeurd vanwege hands.

In de Johan Cruijff ArenA
Volgende week speelt de ploeg van Suzanne Bakker in Eindhoven tegen PSV. Daarna volgt een breek van een maand. Begin maart staat dan de Klassieker op het programma. Die wedstrijd wordt in de Johan Cruijff ArenA gespeeld.

Ajax Vrouwen - Telstar 1-0 (0-0)
54. T. Hoekstra 1-0

Ajax Vrouwen: Kop; Kardinaal (46. Van Gool), De Sanders, Doorn, Verhoeve; Spitse, Sabajo, Noordam; Grant (60. I. Hoekstra), T. Hoekstra, Weerden (73. Bakker)