Grant, de dansende buitenspeler van Ajax Vrouwen: 'Als er muziek is, voel ik me goed'

Grant Header 1280
Grant Header 1280

Ze ontwikkelde zich van een ondeugende scholier tot een jongvolwassen professional in het vrouwenvoetbal. Inmiddels is Chasity Grant een vaste waarde bij de Ajax Vrouwen en weet ze wat daarvoor nodig was. "Zoals je les nodig hebt op school, heb je training nodig voor het voetbal."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Grant

Socials

Hoe uitgelaten en spontaan Grant op de dag van vandaag is, zo verlegen was ze als kind. "Op de basisschool was ik stil en onzeker. Later op de middelbare school werd ik zelfs heel vervelend, een probleemkind. Ik haalde veel kattenkwaad uit, onschuldig hoor, maar docenten waren niet zo blij met me", lacht Grant. "Ik kreeg vriendinnen die drukker waren dan ik en ik werd zelfverzekerder. Mijn tijd op de middelbare school was heel leuk."

Volwassen
Naarmate Grant ouder werd ging ze voetballen bij de vrouwenafdeling van ADO Den Haag. Daar viel ze op, waardoor ze vaker met de KNVB op pad ging. "Ik mocht alleen weg als ik me gedroeg op school. Dan deed ik dus twee weken mijn best en dan kon ik weer vooruit. Dat was mijn stok achter de deur. Later op het mbo ging het allemaal goed en zette ik een knop om. Ik kwam in het eerste van ADO en werd snel volwassen, ook op school."

"Zoals je les nodig hebt op school, heb je training nodig voor het voetbal", gaat Grant verder over het inzicht in haar gedrag. "Je moet je best doen als je beter wil worden. Dat besef kwam naarmate ik hoger ging voetballen. Het was geen speeltuin meer. Bij ADO heeft Annouk Boshuizen me daar enorm geholpen. Zij is nu mijn beste vriendin, maar ik vond haar in het begin heel irritant. Ik was lui en ze bleef zeggen dat ik met die houding niks zou bereiken. Ze had gelijk."

Grant speelde zich bij ADO in de kijker van de Ajax Vrouwen en maakte in de zomer van 2020 de overstap. Haar afkomst uit regio Rotterdam was voor de aanvaller geen probleem. "Veel familieleden zijn voor Feyenoord, dat maakt het grappig. Ze steunden mij, ondanks dat sommigen echt fanatiek voor Feyenoord zijn. Ik vond het wel erg spannend, maar werd direct goed opgevangen."

Droom
Inmiddels is Grant uitgegroeid tot één van de smaakmakers van de ploeg van Suzanne Bakker. Dat zorgt ook voor meer aandacht. "Ik ben geen persoon die snel op de foto gaat met iemand. In het begin dacht ik: 'ik ben ook maar gewoon Chasity Grant.' Nu staan fans naast het veld, lopen ze met shirts met mijn naam erop en kennen ze mij. Heel vet. Je merkt dat jonge meiden naar je opkijken en dat hun droom spelen bij Ajax is. Dat besef krijg ik steeds meer."

Altijd vrolijk, open en spontaan; zo omschrijft de buitenspeler van de Ajax Vrouwen met Surinaamse roots zichzelf. "Als er muziek is, dan ben ik altijd gezellig. Dan doe ik een dansje en zit ik er goed in. Ik focus me tijdens wedstrijden niet door strak voor me uit te kijken, maar door ontspannen te zijn. Dat heb ik altijd gedaan."

Hier en daar wordt Grant wel eens verweten een 'nonchalante houding' te hebben. Dat is iets wat ze herkent, maar waar ze vooral om moet glimlachen. "Ik ben best wel losjes in de dingen die ik doe, ik herken dat wel. Als ik soms krachttraining doe lijkt het alsof ik niet alles geef. Maar dat is mijn houding, want ik heb het helemaal niet makkelijk. De mensen die dat zeggen kennen mij niet goed genoeg. Ik heb het wel eens gehoord en moet er wel een beetje om lachen."

Rendement
Grant maakte vijf doelpunten en gaf dertien assists tot dusver dit seizoen. Dat mag beter, vindt ze zelf. "Het rendement moet omhoog, om nog completer te worden. Daarnaast werk ik veel aan mijn één-tegen-één. Ik train individueel met onze techniektrainer."

Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben de Ajax Vrouwen het kampioenschap nog in eigen hand. Te beginnen met de absolute kraker tegen FC Twente zaterdag. Het verschil op de ranglijst bedraagt twee punten in het voordeel van de Tukkers. "Het is wedstrijd voor wedstrijd. Zo moeten we ieder duel aangaan en dan hopelijk met het kampioenschap als resultaat."

Gerelateerde artikelen

Grant1280

Grant heeft zin in ADO - Ajax: 'Voor mij één van de leukste wedstrijden’

De Ajax Vrouwen spelen vrijdag in de zevende speelronde van de Vrouwen Eredivisie uit tegen ADO Den Haag Vrouwen. Een wedstrijd die voor Chasity Grant het weerzien betekent met haar oud-ploeggenoten. Afgelopen zomer verruilde de rechtsbuiten ADO Den Haag voor Ajax. “Ik dacht gelijk: ‘wow, dit is echt een team.’”

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Grant

Socials

Grantsittard1920

Highlights Fortuna Sittard - Ajax Vrouwen | Cruciale overwinning in titelrace

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een belangrijke overwinning geboekt tegen Fortuna Sittard. In Limburg werd het na een 0-0-ruststand uiteindelijk 1-2. Romée Leuchter was met twee treffers van enorme waarde voor de Amsterdammers. Dankzij de driepunter is Ajax koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De vrouwen van FC Twente komen zondag nog wel in actie. Zaterdag 29 april staan de twee concurrenten tegenover elkaar op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Weerden1280

Ajax Vrouwen beginnen aan eindfase competitie: 'Dit worden hele belangrijke weken'

Nu de interlandbreak er weer op zit, maken de Ajax Vrouwen zich op voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De eerste daarvan is zaterdagavond tegen Fortuna Sittard, de nummer drie van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Om de kans op de titel in eigen hand te houden is een overwinning in Limburg noodzakelijk. We blikken vooruit met trainer Suzanne Bakker en Ashleigh Weerden, die net terug is van haar trip met Jong Oranje.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials