Verslag | Belangrijke rol voor Daramy bij overwinning Jong Ajax

Daramy1280
Daramy1280

Jong Ajax heeft de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie weer in handen. Op sportcomplex de Toekomst werd Jong AZ, aan de hand van de Deen Mohamed Daramy, met 2-1 verslagen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De Amsterdamse beloften startten met Naci Ünüvar in de spits en Christian Rasmussen op de rechtsbuitenpositie. Ook doelman Jay Gorter en linksback Youri Baas begonnen vanaf de aftrap.

Daramy op stoom
Jong Ajax zette direct hoog druk en liet Jong AZ niet aan voetballen toekomen. De Alkmaarders raakten het balbezit met enige regelmaat binnen enkele seconden weer kwijt. Met name Ünüvar en Daramy probeerden met korte combinaties bij het doel van Jong AZ-goalie Hobie Verhulst te komen.

Het was echter Kristian Hlynsson die al snel vrije doortocht kreeg en de bal voor het intikken had. Hij schoot op de lat, maar de rebound werd prachtig op de slof genomen door Daramy: 1-0.

Het 50e doelpunt van Jong Ajax in dit seizoen bleek het startsein van een goede periode. In een kort tijdsbestek creëerden Ünüvar, Daramy en Hlynsson een aantal prima kansen. Daarnaast werd een doelpunt van de laatstgenoemde afgekeurd wegens buitenspel. Jong Ajax mocht het vooral zichzelf verwijten dat de ploeg bij rust slechts één keer had gescoord.

Trainer John Heitinga bracht na rust Anass Salah-Eddine voor defensieve middenvelder Donny Warmerdam. Baas behield dus zijn linksbackpositie. Voor Salah-Eddine was het de eerste keer dit seizoen dat hij de verdedigende positie op het middenveld bekleedde. Het veranderde overigens weinig aan het spelbeeld, want Jong Ajax bleef technisch de betere.

Opnieuw Daramy
Vooral Daramy was overal op het veld te vinden en wilde duidelijk laten zien dat hij nog steeds hard op de deur van Ajax 1 klopt. Defensief had Jong Ajax de zaakjes prima op orde, al moest Gorter reddend optreden na een gevaarlijke Jong AZ-counter.

Jong Ajax verzuimde om de trekker over te halen, vooral toen Hlynsson wederom uit kansrijke positie naast schoot. Het kwaliteitsverschil was relatief groot, ondanks dat Jong AZ iets beter werd. Een tweede Ajax-treffer kon dan ook niet uitblijven.

Weer was het Daramy die diep werd gestoken. De Deen gaf vanaf de linkerflank een voorzet op de ingevallen Sontje Hansen. Jong AZ-verdediger Wout Goes probeerde de pass eruit te halen, maar trapte per ongeluk de bal in eigen doel: 2-0.

Net op het moment dat Heitinga met Ar’Jany Martha, Steven van der Sloot en de 16-jarige debutant Silvano Vos drie nieuwe krachten wilde inbrengen, scoorde Jong AZ uit een prachtige vrije trap de 2-1.

Het bracht wat elan terug bij de bezoekers, maar Jong Ajax hield de gelederen gesloten. Daarmee bleven de punten terecht in Amsterdam.

Jong Ajax – Jong AZ 2-1 (1-0)
06. Daramy 1-0,
69. Goes 2-0 (e.d.)
79. Franken 2-1

Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen (80. Van der Sloot), Llansana, Musampa, Baas (80. Vos); Warmerdam (46. Salah-Eddine), Fitz-Jim, Hlynsson; Rasmussen, Ünüvar (65. Hansen), Daramy (80. Martha)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitinga Aanwijzing1280

Heitinga oogst lof met Jong Ajax: 'Voel de waardering'

Jong Ajax is aan een indrukwekkende reeks bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga is al dertien duels op rij ongeslagen. Dat is een clubrecord. De talentvolle Ajacieden staan inmiddels gedeeld tweede in de competitie. Heitinga maakt de balans op na een succesvol eerste half jaar.

Tags

  • #JongAjax
  • #Heitinga

Socials