Aertssen zag debuut in betaald voetbal niet aankomen: 'Opeens belde Heitinga mij'

Het is een mooie maand voor de 17-jarige Olivier Aertssen. Op 10 januari 2022 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. Tijdens Jong FC Utrecht - Jong Ajax, een duel in de Keuken Kampioen Divisie, stond de jonge verdediger direct de hele wedstrijd op het veld. Tot zijn eigen verbazing.

Tags

  • #Aertssen

Socials

"Net voor het eten, einde middag, kreeg ik een berichtje dat ik bij de selectie zat. Aan het begin van de avond belde de trainer, John Heitinga, mij op en zei hij dat ik mijn debuut zou gaan maken", vertelt de verdediger met een grote glimlach op zijn mond.

Het werd een fantastische avond; de Zeeuw startte in de basis, won en hield de nul. "Ik kan op een mooi debuut terugkijken. Na de wedstrijd was ik heel blij. Mijn familie en vrienden waren trots."

De eerste stappen in het profvoetbal zijn een feit voor de tiener. Hij maakte de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door. De verdediger hoopt dat die groei een vervolg gaat krijgen in de Keuken Kampioen Divisie. In die competitie zal hij tegen sterkere tegenstander moeten opboksen dan in de O18-divisie.

"Het is wel anders voetballen dan tegen jeugdploegen. Het baltempo is hoger. Ik denk dat ik ook wat meer tegen fysieke spitsen zal spelen. Ik wil vooral veel minuten maken en veel leren."

Ideale trainer
Zijn coach, Heitinga, is de perfecte leermeester voor Aertssen. In zijn actieve carrière speelde de inmiddels 38-jarige Heitinga ook als centrale verdediger. "Hij heeft wel een iets ander speltype dan ik. Maar ik kan wel veel van hem leren, bijvoorbeeld in het snel uitzakken als de keeper de bal heeft. Heitinga is heel duidelijk in zijn afspraken, maar staat niet continue te schreeuwen."

Nu zijn debuut in the pocket is, wil Aertssen meer. "Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk wedstrijden mee te pakken bij Jong. Tegen Jong Utrecht was in ieder geval een goede wedstrijd. Daar ben ik heel blij mee."

Tags

  • #Aertssen

Socials

Gerelateerde artikelen

Sloot1280

Highlights Jong FC Utrecht - Jong Ajax | Heerlijke herstart

Voor Jong Ajax stond maandagavond de herstart van de competitie op het programma. Een zeer prettige uitkomst volgde: op bezoek bij Jong FC Utrecht zegevierde het elftal van John Heitinga met 0-2 door goals van Youri Regeer en Christian Rasmussen.

Tags

  • #JongAjax

Socials