Verslag | Jong Ajax hard onderuit in Dordrecht

Setfordjongajax1920
Setfordjongajax1920

Jong Ajax blijft op de een na laatste plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dave Vos ging met 4-0 onderuit bij FC Dordrecht. Tien zware minuten in de eerste helft bleken fataal. Omdat Top Oss ook verloor, blijven de Ajacieden op de negentiende plek staan en zijn de Brabanders de hekkensluiters.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Bij Jong Ajax debuteerde Nick Verschuren. De jonge Ajacied maakte als aanvoerder zijn minuten bij Ajax O18, maar kreeg van Vos de kans in de laatste linie van de Amsterdammers. Verschuren tekende in augustus nog zijn eerste profcontract.

Uiteindelijk kreeg hij een zware avond met zijn teamgenoten. Na ruim twintig minuten spelen meldde FC Dordrecht zich al gevaarlijk voor de goal van Charlie Setford. De poging van Ilias Sebaoui raakte de lat. Het bleek een eerste waarschuwing voor de jonge Amsterdammers.

In tien minuten
Niet vlak daarna ging het behoorlijk mis voor de ploeg van Vos. Binnen elf minuten scoorde de thuisploeg driemaal. Rene Kriwak zette FC Dordrecht op 1-0 na mistasten van Setford. Hoewel Jong Ajax daarna via Stanis Idumbo Muzambo en Tristan Gooijer nog kansen kreeg op de gelijkmaker, gooide FC Dordrecht binnen een paar minuten het duel op slot. Via Rocco Robert Shein en Ilias Bronkhorst werd de stand binnen no time van 1-0 naar 3-0 getild.

Daarmee was het duel na de eerste helft eigenlijk wel gespeeld. FC Dordrecht leidde overigens ook verdiend. Ze probeerden Jong Ajax hoog onder druk te zetten. De talenten waren daardoor snel genoopt de lange bal te spelen. Wat dus, gezien de tussenstand, niet succesvol was.

Debuut voor Gorter
In de tweede helft werd de score nog vervelender voor de jonge Ajacieden. Na de 4-0 van Jop van den Avert was het duel definitief klaar. Voor Olaf Gorter werd het toch nog een avond om niet snel te vergeten. De achttienjarige middenvelder maakte zijn professionele debuut. Hij viel in voor Gerard Alders. 

Komende maandag komen de Ajacieden alweer in actie. Dan is ADO Den Haag de tegenstander in Amsterdam. Het duel op de Toekomst begint om 20:00 uur.

FC Dordrecht - Jong Ajax 4-0 (3-0)
25. Kriwak 1-0
33. Shein 2-0
36. Bronkhorst 3-0
67. Van den Avert 4-0

Jong Ajax: C. Setford; Jermoumi (68. Speksnijder), Aertssen, Verschuren, Gooijer (46. Sarfo); Agougil, Chourak (68. Wolff), Alders (81. Alders); Martha, Banel, Idumbo-Muzambo

Gerelateerde artikelen

Davevos1920

Vos over seizoenstart: 'Erg leerzaam geweest'

Dave Vos vindt dat Jong Ajax een teleurstellende seizoenstart kent. De hoofdtrainer van de Amsterdamse beloftenploeg kijkt daarom met gemengde gevoelens terug op de eerste maanden van het seizoen. "We hebben veel te veel leergeld betaald, maar ik moet mijn spelers daarin ook beschermen."

Tags

  • #Vos

Socials

Teqball1920

Teqball #1: Gooijer en Chourak tegen Aertssen en Brandes

In een item van Inside Ajax nemen duo's uit Jong Ajax het tegen elkaar op tijdens het Ajax Teqball-toernooi. In de eerste aflevering spelen Olivier Aertssen en Julian Brandes tegen Tristan Gooijer en Nassef Chourak.

Tags

  • #JongAjax

Socials