Verslag | Zeven goals in Dordrecht: Jong Ajax wint doelpuntrijk duel

Jong Ajax Viert Overwinning 1280

Jong Ajax heeft prima zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga won vrijdagavond met 3-4 bij FC Dordrecht na een achterstand bij rust van 2-1. Dankzij de overwinning nestelen de beloften zich in een grote middenmoot in de competitie.

FC Dordrecht leek in de afgelopen seizoenen op een angstgegner voor de Ajacieden uit te draaien. De laatste overwinning dateerde van 20 januari 2020. Jong Ajax begon nu in ieder geval wel goed in Dordrecht en leek dus vanaf de start van het duel op zoek naar een moment om de negatieve reeks te doorbreken.

Het sterke begin werd na tien minuten spelen direct uitgedrukt op het scorebord. Een schot van Christian Rasmussen leek naast te gaan, maar bij FC Dordrecht had niemand op de aanwezigheid van Kristian Hlynsson gerekend bij de tweede paal. De IJslander tikte zodoende van dichtbij binnen.

Hoekschoppen
De Amsterdammers hadden het beste van het spel, maar creëerden weinig mogelijkheden en lieten daarmee de thuisploeg kansrijk om terug te komen. Dat gebeurde voor rust vanuit twee dode spelmomenten. Binnen tien minuten draaide de thuisploeg door twee succesvolle corners de score om: in plaats van 0-1 stond het ineens 2-1 voor rust.

De tweede helft begon op een fantastische manier voor de ploeg van Heitinga. Na een combinatie door het midden van de verdediging van FC Dordrecht, leek Rasmussen de bal eigenlijk te ver voor zich uit te spelen. Hoewel hij de doelman van de thuisploeg al voorbij was, lag de bal ongeveer ter hoogte van de achterlijn. Toch probeerde de Deen nog op doel uit te halen: en met succes! Vanuit een schier onmogelijke hoek schoof hij alsnog de 2-2 binnen.

Peptalk van Regeer
Omdat Ajax het betere van het spel had, liet Youri Regeer in woord en gebaar merken dat Jong Ajax haast moest maken. De middenvelder rook bloed. Zijn woorden kwamen aan bij zijn ploeggenoten. Nog geen twee minuten na de 2-2 maakte Hansen met een diagonale knal de 2-3. Ondertussen was Jorrel Hato al ingebracht door Heitinga. Het waren de eerste speelminuten in het profvoetbal voor de linksbenige centrumverdediger.

Jong Ajax behield het betere van het spel. Dat was voor de thuisploeg het sein opportunistisch te gaan voetballen. Het doel van De Graaff werd daardoor zo veel mogelijk onder vuur genomen. Na en uur spelen was het dan ook raak voor Dord. De Graaff was kansloos na een pegel van Suray.

Daarmee was het geloof op een goed eindresultaat nog steeds niet kapotgeslagen bij de Ajacieden. In de slotfase van de wedstrijd kopte Hlynsson knap raak: 3-4. Zijn tweede treffer en Ajax' vierde bleek uiteindelijk de beslissende in Dordrecht.

FC Dordrecht - Jong Ajax 3-4 (2-1)
10. Hlynsson 0-1