Verslag | Flitsend Jong Ajax walst over NAC Breda heen

Verslag1280 2
Verslag1280 2

Jong Ajax beleefde maandag een gemakkelijke avond in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse beloftenploeg won op bezoek bij NAC Breda met 2-6. Donny Warmerdam, Amourricho van Axel Dongen, Youri Baas, Lorenzo Lucca, Francisco Conceição en Youri Regeer waren de Amsterdamse doelpuntenmakers in het Rat Verlegh Stadion.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Dave Vos had maandagavond in Breda weer de beschikking over verschillende spelers die zondagmiddag op de bank zaten bij de Amsterdamse hoofdmacht tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen: 2-4. Zo verschenen Regeer, Jorrel Hato, Baas, Kian Fitz-Jim, Conceição en Lucca in de basisopstelling tegen NAC Breda.

Soevereine start in Breda
Jong Ajax begon uitstekend aan het uitduel in het Rat Verlegh Stadion. Warmerdam schoot de Amsterdamse beloften al in de vierde minuut op voorsprong. De 21-jarige centrumverdediger dook op in het zestienmetergebied van de thuisploeg en verschalkte doelman Kortsmit met een bekeken schot: 0-1.

Na ruim een kwartier spelen verdubbelde Van Axel Dongen de voorsprong in Breda. De aanvoerder van Jong Ajax ontving de bal van Fitz-Jim, die zijn directe tegenstander met een fraaie passeerbeweging uitspeelde. De buitenspeler dribbelde met de bal aan zijn voet richting het vijandelijke doel en schoot het speeltuig vervolgens met een droge knal tegen de touwen.

Enkele minuten later liep Jong Ajax uit naar een marge van drie treffers. Baas stoomde op en rondde koeltjes af in de korte hoek. Lucca deed voor rust ook nog een duit in het zakje, de Italiaanse spits was het eindstation van een heerlijke Ajax-aanval: 0-4.

Prachtsolo Conceição
Jong Ajax ging na de thee verder met waar het in het eerste bedrijf gebleven was. Conceição kreeg het op zijn heupen en etaleerde zijn klasse in minuut 51. De Portugese vleugelaanvaller danste met de bal aan zijn voet door de Bredase defensie en schoot vervolgens de 0-5 op het scorebord.

Omarsson en Van der Sande deden in de loop van de tweede helft nog wel iets terug voor de thuisploeg. Regeer bepaalde kort voor tijd de eindstand met een geplaatst schot in de verre hoek op 2-6. Jong Ajax klimt dankzij deze uitzege naar plek zestien in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC Breda - Jong Ajax 2-6 (0-4)
4. Warmerdam 0-1
17. Van Axel Dongen 0-2
21. Baas 0-3
34. Lucca 0-4
51. Conceição 0-5
60. Omarsson 1-5
67. Van der Sande 2-5
86. Regeer 2-6

Jong Ajax: Setford; Regeer, Warmerdam, Hato, Baas; Vos, Fitz-Jim, Hlynsson (80. Gooijer); Conceição, Lucca, Van Axel Dongen (58. Godts)

Gerelateerde artikelen

Verslag1280

Highlights NAC Breda – Jong Ajax | Soevereine start

Jong Ajax heeft in speelronde 29 een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg van Dave Vos won maandagavond op bezoek bij NAC Breda met 2-6. De Amsterdamse talenten keken na ruim een half uur spelen al tegen een 0-4 voorsprong aan. Dankzij deze soevereine start beleefden de Ajacieden een gemakkelijke avond in het Rat Verlegh Stadion.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Vos NAC 1280

Dave Vos: 'Ik heb genoten van de jongens'

Met een 2-6-overwinning in Breda boekte Jong Ajax een mooie zege in de Keuken Kampioen Divisie. Na afloop van het duel met NAC stond een tevreden Dave Vos voor de camera. "Het spel dat we lieten zien past bij de kwaliteit van deze spelers."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Baas NAC 1280

Doelpuntenmaker Baas: 'Een goal was lang geleden'

Youri Baas was één van de zes doelpuntenmakers in Breda tijdens de 2-6-overwinning op NAC. De verdediger, die weer fit is na een blessureperiode, kijkt met een goed gevoel vooruit naar de toekomst. "Hard werken en dan komen de kansen vanzelf."

Tags

  • #JongAjax

Socials