Verslag | Helmond Sport en Jong Ajax in evenwicht

Michel Kreek 1280

De wedstrijd Helmond Sport - Jong Ajax heeft geen winnaar gekregen. De Amsterdamse beloften kwamen nog wel op 0-1 dankzij een van richting veranderde vrije trap van Christian Rasmussen, maar Helmond Sport maakte met nog 25 minuten op de klok de 1-1. Dat bleek ook de eindstand.

• #JongAjax

Beide ploegen deden een groot gedeelte van de wedstrijd niet veel voor elkaar onder. Jong Ajax kreeg veel de bal, waardoor het optisch lang het veldoverwicht had. Grote kansen bleven echter uit aan beide kanten. Dat de beste mogelijkheid in de eerste helft uit een vrije trap kwam van Kristian Hlynsson was misschien wel exemplarisch. De IJslander raakte via de hand van Helmond-doelman Havekotte de buitenkant van de paal.

Kreek op de bank
In de tweede helft zag Jong Ajax-trainer Michel Kreek hoe Rasmussen na een uur voetballen uit een vrije trap wel de 0-1 op het scorebord zette. De Deen had daarbij wat hulp nodig van de Brabantse muur. Kreek zat overigens vrijdagavond op de plek van John Heitinga. Die is op zijn beurt in ieder geval voor het Eredivisie-duel met Excelsior doorgeschoven naar Ajax 1. Hij zit in Rotterdam als eindverantwoordelijke op de bank na het op non-actief stellen van Alfred Schreuder.

Jong Ajax kon de voorsprong helaas niet lang volhouden. Helmonder Van Ooijen tikte een voorzet van links binnen achter doelman Charlie Setford: 1-1. De gelijkmaker was ook niet onverdiend. Helmond Sport zette Jong Ajax na de 0-1 flink vast. Ook na de 1-1 van Van Ooijen maakte de thuisploeg jacht op de driepunter. De Amsterdamse talenten mochten blij zijn met doelman Setford: hij behoedde Jong Ajax met een paar knappe reddingen voor een nederlaag in Brabant.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-1 (0-0)
60. Rasmussen 0-1
65. Van Ooijen 1-1

Jong Ajax: Setford; Gooijer; Aertssen; Warmerdam; Hato; Vos; Fitz-Jim (74. Martha); Hlynsson; Rasmussen; Misehouy (74. Hansen), Banel