Verslag I Ajax wint overtuigend van Heracles

Taylorjuichen1280

Ajax heeft de koppositie in de titelstrijd verstevigd. De Amsterdammers wisten zondag in eigen huis overtuigend te winnen met 3-0. De goals kwamen van Davy Klaassen, Sébastien Haller en Kenneth Taylor.

• #AJAHER

Na een prachtig eerbetoon ter nagedachtenis aan ex-Ajacied Wim Jansen klonk het eerste fluitsignaal in de Johan Cruijff ArenA. Ajax legde in de openingsfase veel energie in de wedstrijd. De ploeg van Erik ten Hag probeerde met hoog baltempo het defensieve blok van Heracles te doorbreken. De Amsterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd tot enkele goede mogelijkheden, dit resulteerde echter niet in een vroege openingstreffer.

‘Mister 1-0’ tekent voor openingstreffer
Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers alsnog op 1-0. Davy Klaassen nam de openingstreffer voor zijn rekening. De middenvelder verving de zieke Ryan Gravenberch in de basisopstelling. Na een lange periode zonder publiek kon er eindelijk weer gejuicht worden op de tribunes. Ajax behield het veldoverwicht en bleef Heracles de baas tot aan de rust.

Haller beloont rentree met doelpunt
In de tweede helft volgde een identiek spelbeeld. De Ajacieden kwamen sterk uit de kleedkamer en dwongen Heracles-sluitpost Blaswich binnen één minuut tot twee knappe reddingen. In de 55e minuut bracht Dusan Tadic de teruggekeerde Haller perfect in stelling, waarna de Ajax-spits eenvoudig binnentikte: 2-0. De Ivoriaan keerde deze week terug van de Afrika Cup en scoorde alweer zijn dertiende goal in de Eredivisie.

Kenneth Taylor scoort eerste Eredivisiedoelpunt
In de 63e minuut voerde Erik ten Hag twee wijzigingen door. Lisandro Martínez verliet het veld voor Perr Schuurs en Taylor kwam binnen de lijnen voor Steven Berghuis. Kort na de wissel scoorde de jonge middenvelder zijn eerste Eredivisiedoelpunt voor Ajax 1. Onder luid applaus van de aanwezige toeschouwers werd het doelpunt met de hele selectie gevierd. In de slotfase kregen de Amsterdammers nog een strafschop. Tadic wist de uitgelezen mogelijkheid niet te promoveren tot doelpunt, hij stuitte op Blaswich.

Ajax heeft dankzij deze overtuigende overwinning de koppositie in de titelstrijd verstevigd, nadat PSV zaterdagavond de topper tegen AZ had verloren. Het gat met de Eindhovenaren bedraagt nu vijf punten.

Ajax-Heracles 3-0 (1-0)
22. Klaassen 1-0
55. Haller 2-0
65. Taylor 3-0

Ajax: Pasveer; Mazraoui (80. Rensch), Timber, Martínez (63. Schuurs), Blind (69. Tagliafico); Álvarez, Klaassen, Berghuis (63. Taylor); Antony (69. Danilo), Haller, Tadic