Jong Ajax boekt zwaarbevochten zege op De Vijverberg

Graafschap1920
Graafschap1920

Jong Ajax heeft maandagavond een zwaarbevochten zege geboekt op bezoek bij De Graafschap. De Amsterdamse beloftenploeg won in Doetinchem met 0-2. Jaydon Banel en Nassef Chourak waren trefzeker in de tweede helft.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Het treffen tussen de nummers vijf en vijftien van de Keuken Kampioen Divisie kende een voorzichtige openingsfase. Beide ploegen tastten elkaar af op een regenachtige Vijverberg. De Graafschap probeerde de opbouw van Jong Ajax te verstoren en slaagde hier meermaals in. Een vroege openingstreffer bleef echter uit.

Eerste mogelijkheden Jong Ajax
Na een kwartier spelen kregen ook de Amsterdamse beloften hun eerste goede mogelijkheden van de wedstrijd. De Ajacieden van trainer Dave Vos kwamen twee keer goed door over rechts, maar de scherpte ontbrak helaas in de laatste fase bij Jong Ajax.

In het restant van de eerste helft bleef het echte spektakel uit in Doetinchem. Gezien de kansenverhouding zochten beide ploegen de kleedkamer op bij een terechte 0-0-ruststand.

Zowel Jong Ajax als De Graafschap begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf op De Vijverberg. Ook op de grasmat bleven de verhoudingen hetzelfde. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en grote kansen waren nog altijd zeldzaam.

Banel opent de score
Toch slaagde Jong Ajax erin om na een uur spelen een van deze spaarzame momenten om te zetten in een doelpunt. Banel werd vrijgespeeld in de vijandelijke zestien en schoot de bal hard en hoog tegen de touwen: 0-1.

De Amsterdamse beloften kwamen kort na de openingstreffer goed weg. De Graafschap kreeg een dot van een kans, maar doelman Tom de Graaff bracht knap redding op een inzet van Tristan van Gilst. In de rebound kon Mimoun Mahi alsnog de gelijkmaker op het scorebord zetten. Hij schoot echter naast.

Spannende slotfase
In de laatste tien minuten voerde de thuisploeg de druk op het Amsterdamse doel nog op. Met hangen en wurgen voorkwam Jong Ajax een treffer van De Graafschap. In de absolute slotfase verdubbelde Chourak de voorsprong. Na een goed uitgespeelde counter kon de invaller voor leeg doel intikken: 0-2. Het was zwaarbevochten, maar de ploeg van Vos trok maandagavond drie punten over de streep.

De Graafschap - Jong Ajax 0-2 (0-0)
62. Banel 0-1
90+8. Chourak 0-2

Jong Ajax: De Graaff; Sarfo (72. Alders), Brandes, Janse, Martha; Agougil (61. Chourak), Vos, Fitz-Jim; Banel (86. Gorter), Rijkhoff (61. Vink), Kalokoh (86. Chahid)

Gerelateerde artikelen

Graafschaphl1920

Highlights De Graafschap - Jong Ajax | Driepunter in Doetinchem

Jong Ajax heeft in speelronde 31 van de Keuken Kampioen Divisie drie punten veiliggesteld. Op bezoek bij De Graafschap wonnen de Ajacieden van Dave Vos met 0-2. Jaydon Banel brak na een uur spelen de ban. In de absolute slotfase schoot Nassef Chourak de einduitslag op het scorebord.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Banelbaalt1920

Samenvatting Jong Ajax - NAC Breda

Jong Ajax heeft nul punten overgehouden aan het treffen met NAC Breda. Een doelpunt van Elías Omarsson bleek voldoende om het duel in het voordeel van de bezoekers te beslechten. Jong Ajax speelde lang niet slecht, raakte via Jaydon Banel nog een keer de lat, maar verloor voor de vierde keer op rij.

Tags

  • #JongAjax

Socials

240308 Jong Ajax Quotes

Godts blij om weer op het veld te staan: 'Completer teruggekomen'

Mika Godts is weer voetballer. De buitenspeler moest sinds begin december geblesseerd toekijken, viel vorige week tegen ADO Den Haag al in en speelde vrijdag tegen NAC Breda een halve wedstrijd voor Jong Ajax. De Belg genoot ervan om weer binnen de lijnen te staan. "Dit is waar ik drie maanden voor gewerkt heb."

Tags

  • #JongAjax
  • #Godts

Socials