Jong Ajax eindigt seizoen met gelijkspel tegen De Graafschap

Rasmussen1280
Rasmussen1280

Jong Ajax heeft het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten met een gelijkspel tegen De Graafschap. Na een saaie eerste helft, waarin weinig gebeurde, kwamen de Achterhoekers in een veel leukere tweede helft op voorsprong. Ar’Jany Martha zette een kwartier voor tijd de eindstand op het scorebord: 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax en De Graafschap openden alsof het seizoen er al op zat. In een laag tempo werd weliswaar gezocht naar een opening, maar de beide defensies bleven eenvoudig overeind. Vooral Naci Ünüvar en Mohamed Ihattaren, beginnend vanaf de vleugels, probeerden elkaar te vinden, maar slaagden daar nauwelijks in.

De grootste kans was voor Kian Fitz-Jim, die vlak voor rust achter de De Graafschap-verdediging opdook en uit de draai te weinig kracht achter zijn schot kon zetten om keeper Hidde Jurjus te passeren. Jay Gorter stond er aan de andere kant wanneer hij moest en redde uitstekend op twee De Graafschap-kansen.

De achttienjarige Fitz-Jim speelde dit seizoen de meeste minuten voor Jong Ajax. Ook aanvoerder Donny Warmerdam kwam aan aardig wat wedstrijden dit seizoen en ging in de tweede helft een linie naar achteren toen defensieve middenvelder Gibson Yah in de ploeg werd gebracht voor Rio Hillen.

Meer kansen na de rust
Waar de eerste helft rustig voortkabbelde, leek het na rust ineens op een Europese knock-out-wedstrijd. Zowel De Graafschap als Jong Ajax meldden zich vaker voor het doel. Oud-Ajacied Sam Hendriks had voor De Graafschap de 0-1 op het scorebord kunnen zetten. Even later schoot Ünüvar uit een voorzet van Ihattaren over.

Het eerste doelpunt van de avond viel niet aan de goede kant. Jeffry Fortes kopte raak uit een hoekschop. Hij wist op dat moment dat De Graafschap, vooral door de tussenstanden op de andere velden, best een grote kans had om nog deel te nemen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Uiteindelijk ging de ploeg uit Doetinchem als nummer negen de nacompetitie in.

Jong Ajax-trainer John Heitinga bracht onder meer nog Gabriel Misehouy voor Ünüvar, die daarmee dit seizoen afsluit als nummer één in de ranglijst van Jong Ajax qua doelpunten én assists. Martha, een andere invaller, had de 1-1 nog op zijn schoen, maar schoot iets te wild over. Beide spelers vielen sowieso goed in, want Martha kon in de slotfase uiteindelijk wel simpel binnentikken na een goede actie van Misehouy.

Geen doelpunten meer
Ook de ijverige Jaydon Banel gaf Jong Ajax veel energie. Het was een wonder dat de 2-1 niet meer viel. Zowel doelman Jurjus als de lat (2x) voorkwam in luttele seconden dat Jong Ajax er met de winst vandoor ging. Verdedigd werd er aan beide kanten niet meer. Dankzij de heerlijke tweede helft ging het publiek toch nog tevreden naar huis.

Jong Ajax eindigt het seizoen, samen met Excelsior, als meest scorende team in de Keuken Kampioen Divisie. Door de 82 doelpunten behaalde Jong Ajax een mooie zevende plaats.

Jong Ajax – De Graafschap 1-1 (0-0)
56. Fortes 0-1
78. Martha 1-1

Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Aertssen (69. Delgado), Hillen (46. Yah), Musampa, Warmerdam, Fitz-Jim (57. Banel), Hlynsson, Ihattaren (57. Martha), Rasmussen, Ünüvar (69. Misehouy)

Gerelateerde artikelen

Marthaknuffel1280

Highlights Jong Ajax - De Graafschap | Martha houdt punt in Amsterdam

Jong Ajax heeft op sportcomplex de Toekomst het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. De wedstrijd brandde in de tweede helft los. Na een 0-1-achterstand bezorgde Ar'Jany Martha met iets minder dan een kwartier nog op de klok Jong Ajax nog een punt.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Heitingastill1280

Heitinga en Martha kijken terug op goed seizoen: 'Beste Jong-elftal geworden'

Na het 1-1-gelijkspel in eigen huis tegen De Graafschap zit het seizoen erop voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer John Heitinga en doelpuntenmaker Ar'Jany Martha kijken terug op een prima seizoen van de beloften. "We hebben veel goals gemaakt en bij momenten echt gedomineerd op de helft van de tegenstander."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Musampa 880

Jong Ajax uitgelicht | Nordin Musampa: 'Drie tegen drie doet me denken aan vroeger'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de tweede aflevering neemt Nordin Musampa plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials