Verslag | Jong Ajax en NAC delen punten in Breda

Godts1920 2
Godts1920 2

Jong Ajax heeft één punt overgehouden aan het uitduel met NAC Breda. De Amsterdamse beloften speelden met 1-1 gelijk in het Rat Verlegh Stadion. Mika Godts schoot de Ajacieden in de eerste helft op voorsprong, maar na rust kwam de thuisploeg langszij.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Na de knappe 1-0-zege van afgelopen maandag op Willem II stond er vrijdag voor Jong Ajax een nieuwe competitiewedstrijd op het programma tegen een Brabantse tegenstander. De ploeg van trainer Dave Vos reisde af naar Breda voor een 'Avondje NAC'.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang in het Rat Verlegh Stadion. Beide ploegen legden weinig risico in hun spel, waardoor echte grote kansen uitbleven. De beste mogelijkheid was voor de thuisploeg na ruim een kwartier spelen. Aanvaller Sigurd Haugen sprintte met de bal aan zijn voet richting het doel van Charlie Setford en schoot vervolgens rakelings naast.

Godts opent de score
Even later was het niet NAC, maar Jong Ajax dat de score opende in Breda. Godts, die zijn kwaliteiten etaleerde in Brabant, kwam oog in oog met doelman Roy Kortsmit na een geniale rush. De Belgische vleugelspits bleef kalm en schoof beheerst de 0-1 tegen de touwen.

Tot aan de rust waren er nog een aantal goede kansen over en weer, maar dit leverde door gebrek aan scherpte geen treffers meer op. Hierdoor zochten de Amsterdamse beloften de kleedkamer op met een minimale voorsprong.

Jong Ajax begon met drie nieuwe namen aan het tweede bedrijf. Zo kwamen Raphaël Sarfo, Nick Verschuren en Oualid Agougil binnen de lijnen voor respectievelijk Diyae Jermoumi, Ahmetcan Kaplan en Ar’Jany Martha. Met drie verse krachten moesten de Ajacieden alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden in Breda.

Gelijkmaker NAC Breda
De ploeg van Vos kreeg na een slordig moment in de opbouw toch een treffer om de oren. De bal kwam na een foute inspeelpass terecht bij Aimé Omgba, die zijn directe tegenstander uitspeelde en Setford verschalkte in de korte hoek: 1-1.

Dit bleek even later ook de eindstand te zijn in Breda, waardoor Jong Ajax genoegen moest nemen met één punt. Over twee weken, na de interlandperiode, komt hekkensluiter TOP Oss op bezoek in Amsterdam.

NAC Breda - Jong Ajax 1-1 (0-1)
23. Godts 0-1
68. Omgba 1-1

Jong Ajax: C. Setford; Jermoumi (46. Sarfo), Aertssen, Kaplan (46. Verschuren), Martha (46. Agougil); Brandes, Chourak, Salah-Eddine (76. Gorter); Idumbo Muzambo, Banel, Godts (63. Kalokoh)

Gerelateerde artikelen

HL1920

Highlights Jong Ajax – Willem II | Tweede thuiszege

Jong Ajax boekte maandagavond de tweede overwinning van het seizoen. Dankzij een snelle treffer van Stanis Idumbo Muzambo versloegen de Amsterdamse beloften Willem II in eigen huis met 1-0. De ploeg van Dave Vos heeft zodoende de laatste plaats overgedragen aan TOP Oss.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Muzambo1920

Idumbo Muzambo leidt Jong Ajax naar zege op Willem II

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe zege geboekt op Willem II. De ploeg van Dave Vos won het competitieduel op sportcomplex de Toekomst met 1-0. Stanis Idumbo Muzambo was de matchwinner met een vroege treffer voor de Amsterdamse beloftenploeg.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gooijer 'Eer Om De Band Te Dragen' Thumbnail 1

Gooijer: 'Een eer om de band te dragen'

Jong Ajax boekte maandagavond in eigen huis een mooie 1-0-zege op Willem II. Aanvoerder Tristan Gooijer en trainer Dave Vos keken na afloop terug op het duel. "De overwinning past in onze reeks thuiswedstrijden."

Tags

  • #JongAjax

Socials