Nederlaag voor Jong Ajax bij laatste thuiswedstrijd van seizoen

Jongajax1920

Jong Ajax heeft het publiek op de Toekomst niet kunnen trakteren op een overwinning. Bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moesten de Amsterdamse beloften de overwinning laten aan Jong AZ: 1-2. Daarmee was ook direct de laatste kans op het winnen van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie verkeken.

Met nog twee wedstrijden te gaan had de ploeg van Dave Vos drie punten achterstand op Willem II in de vierde periode van de Eerste Divisie. Omdat Ajax vrijdagavond verloor en de ploeg uit Tilburg juist wist te winnen, verdween die prijs uit zicht.

De wedstrijd startte nog vrij positief voor de thuisploeg. Jong Ajax begon energiek aan het duel en leek na drie minuten al op voorsprong te komen via Jaydon Banel. De aanvaller tikte een rebound binnen, maar deed dat in buitenspelpositie.

Sterke start
De jonge Ajacieden speelden attractief en zochten meermaals het doel op van Jong AZ-keeper Verhulst. De goalie moest zich na een kwartiertje spelen strekken bij een poging van Gabriël Misehouy. De doelman uit Alkmaar zag tot zijn opluchting dat een schot van buiten de zestien net over de lat uit zijn zicht verdween.

Na die goede openingsfase van Jong Ajax bleef het spel lang in evenwicht. In de slotfase van de eerste helft beet Jong AZ wat nadrukkelijker van zich af. Dat leidde tot kansjes voor Barasi en Buurmeester. De beide ploegen zochten uiteindelijk zonder treffers de kleedkamers op.

Jong AZ kwam het beste voor de dag in de tweede helft. Waar Buurmeester vlak voor rust nog het doel miste, had hij na iets meer dan 50 minuten spelen het vizier wel op scherp staan. De bezoekers combineerden knap door de Ajax-verdediging met Buurmeester als eindstation. De middenvelder van Jong AZ faalde niet oog-in-oog met Tom de Graaff en schoof de 0-1 binnen.

Jong AZ verdubbelt voorsprong
De supporters op de Toekomst werden daarna een ruime periode in de tweede helft amper vermaakt. Nadat Ajax weer een beetje druk had gezet op de AZ-goal, kwamen de bezoekers juist op 0-2 via de tegenstoot. Griffith omspeelde doelman De Graaff en verdubbelde simpel de voorsprong.

Met nog vijf minuten te spelen maakte Jong Ajax nog de 1-2 via een treffer van Ar'Jany Martha. Zijn voorzet vanaf de rechterflank werd niet meer aangeraakt en belandde zomaar in de verre hoek. Zijn doelpunt bleek er één voor de statistieken. Het duel in Amsterdam eindigde in 1-2. Volgende week gaat Jong Ajax naar koploper Heracles Almelo. Dat is de laatste wedstrijd van het seizoen.

Jong Ajax - Jong AZ 1-2 (0-0)
52. Buurmeester 0-1
74. Griffith 0-2
86. Martha 1-2

Jong Ajax: De Graaff; Regeer (60. Jermoumi), Aertssen, Warmerdam, Gooijer, Hlynsson (46. Idumbo Muzambo), Vos, Misehouy, Martha, Rasmussen (60. Kalokoh), Banel