Verslag | Jong Ajax verliest nipt in Tilburg

Aertssen 2 1280
Aertssen 2 1280

Jong Ajax is vrijdagavond tegen een nederlaag aangelopen op bezoek bij Willem II. De ploeg van Dave Vos verloor in Tilburg met 2-1, een stand die met de rust al op het scorebord stond. Kristian Hlynsson was trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #JongAjax

Socials

In Tilburg maakte Mika Godts zijn basisdebuut voor de Amsterdammers. Na zijn invalbeurt en debuut tegen MVV (4-2-winst) maandag op de Toekomst stond de Belg nu aan de aftrap. Hij vormde samen met Silvano Vos en Hlynsson het middenveld.

Snelle achterstand
Nummer vijf Willem II begon sterker aan het duel in de 26e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie dan de Amsterdammers. De thuisploeg creëerde in de openingsfase enkele mogelijkheden en kwam na elf minuten spelen via aanvoerder Freek Heerkens op voorsprong. Een hoekschop van de Tilburgers werd onvoldoende verwerkt, waardoor Heerkens via een verdediger van Jong Ajax binnenschoot.

Middenvelder Vos behoedde de Amsterdammers even later voor een tweede tegentreffer met een knappe tackle op een schot van de Tilburgers. Aan de andere kant was Jaydon Banel dicht bij de gelijkmaker. De spits zag zijn schot echter gekeerd worden door oud-Ajacied Kostas Lamprou. De Ajacieden drongen iets aan, maar zagen Willem II met een tegenstoot via Max Svensson op 2-0 komen. De middenvelder werd aan de linkerkant vrijgespeeld en schoot hard raak in de lange hoek.

Rake vrije trap
Namens Jong Ajax stichtte Banel na een half uur spelen opnieuw gevaar. Zijn schot met links mistte kracht waardoor Lamprou niet werd verschalkt. Het aanvalsspel van de Amsterdammers werd vlak voor de rust beloond. Na een handsbal van Willem II mocht Hlynsson aanleggen vanaf ongeveer achttien meter. De IJslander schoot knap raak en bracht Jong Ajax op slag van de rust weer terug in de wedstrijd.

Met Sontje Hansen voor Amourricho van Axel Dongen bij het ingaan van de tweede helft bracht Vos een verse kracht binnen de lijnen. De eerste kans was, net als in het eerste bedrijf, voor de Tilburgers. Ditmaal redde Charlie Setford op een inzet van Jizz Hornkamp, die werd vrijgespeeld via een knappe lange bal. Vlak na het inbrengen van Stanis Idumbo Muzambo en Diyae Jermoumi was Willem II heel dicht bij de 3-1, maar Jeremy Bokila kreeg de bal niet in het lege doel.

Weinig mogelijkheden
Ondanks het vele balbezit en het veldoverwicht bleven grote Amsterdamse kansen na de thee uit. Jong Ajax bleef aandringen en was in de slotfase naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het lukte de ploeg van Vos niet om een gaatje te vinden in de Tilburgse defensie waardoor de Amsterdammers, vier dagen na de winst tegen MVV, nipt verloren van Willem II.

Willem II – Jong Ajax 2-1 (2-1)
11. Heerkens 1-0
25. Svensson 2-0
45. Hlynsson 2-1

Jong Ajax: Setford; Gooijer, Aertssen, Warmerdam, Baas (59. Jermoumi); Vos, Godts (88. Delgado), Hlynsson; Martha (59. Idumbo Muzambo), Banel, Van Axel Dongen (46. Hansen).

Gerelateerde artikelen

Godts1280 (1)

Highlights Jong Ajax – MVV | Doeltreffende debutant

Jong Ajax won maandagavond op sportcomplex de Toekomst met 4-2 van MVV. Dit betekende de eerste competitiezege van 2023. Debutant Mika Godts, die eind januari overkwam van KRC Genk, was trefzeker bij zijn debuut voor het Amsterdamse beloftenelftal. Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição en Jaydon Banel maakten de andere doelpunten.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Dave Vos 880

Verslag | Jong Ajax luistert debuut trainer Vos op met doelpuntrijke zege

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste zege van 2023 geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Ajacieden wonnen op sportcomplex de Toekomst met 4-2 van MVV. Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição, debutant Mika Godts en invaller Jaydon Banel tekenden voor de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #JongAjax

Socials