Verslag | Klaassen matchwinner in intens duel met AZ

Klaassengoal1
Klaassengoal1

Ajax is officieus kampioen na een 2-0-overwinning tegen AZ. In een heerlijk en intens duel in de Johan Cruijff ArenA zorgde Davy Klaassen na rust met twee doelpunten voor de eindstand. Het gat met nummer twee PSV is nu twaalf punten met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie. De Ajacieden hebben bovendien een veel beter doelsaldo.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Gesteund door 7500 Ajax-supporters in de Johan Cruijff ArenA maakten Ajax en AZ er een open en interessante wedstrijd van. De kansen werden voor rust aaneengeregen door zowel de Amsterdammers als de bezoekers.

In de eerste vijf minuten kreeg Koopmeiners een vrije trap op een kansrijke positie en kopte Sébastien Haller de bal op de uitgelopen Bizot.

Ook daarna werd het gas nog vol ingetrapt door beide ploegen. Aan AZ-kant waren vooral de loopacties van Wijndal gevaarlijk en kreeg Gudmundsson misschien wel de grootste kans voor de thee. Nadat de aanvaller weg had gedraaid bij Lisandro Martínez stond hij oog-in-oog met doelman Maarten Stekelenburg. Die hield zijn doel klein en redde met de benen op de inzet van de IJslander.

Veel kansen, geen goals
Aan Ajax-zijde was Dusan Tadic gevaarlijk met een vrije trap, maar smoorden ook schoten van Antony en Edson Álvarez net voor de Alkmaarse doelmond. Dat het uiteindelijk 0-0 was bij rust, mocht een klein wondertje worden genoemd.

Ook na de thee begon de wedstrijd direct voortvarend. Ajax kreeg een kans via de mee opgekomen Nico Tagliafico. De Argentijn schoot direct toen hij de bal kreeg aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied. Zijn poging was niet slecht, maar Bizot kon opnieuw redden. 

Het spel bleef aanvankelijk weer op een neer golven. Dat leidde na iets meer dan een uur spelen tot een mooie kopkans voor Haller. Martínez zag de loopactie bij de spits en lepelde de bal over de laatste linie van AZ. Haller kopte alleen net over. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde je dat een goal voor Ajax niet meer uit kon blijven. De druk was vol op de ketel. 

Klaassen beslissend
Het was uiteindelijk ‘Mister 1-0’ Klaassen die opnieuw de openingstreffer van de wedstrijd maakte. Na een mooie lichaamsschijnbeweging van Haller kreeg Klaassen de bal voor de voeten op een meter of acht van de goal. De middenvelder bleef rustig en schoof de 1-0 achter de kansloze Bizot.

De bezoekers leken door de treffer murw geslagen en Ajax greep volledig de controle. Die overmacht werd door opnieuw Klaassen in de slotminuten ook op het scorebord tot uiting gebracht. Met het hoofd maakte hij ook de 2-0.

Dankzij de overwinning op AZ is Ajax dus officieus kampioen. Volgende week kan de ploeg van Erik ten Hag de 35e landstitel tegen FC Emmen officieel binnenhalen. Een punt zou dan al volstaan.

Ajax – AZ 2-0 (0-0)
66. Klaassen 1-0
90+1. Klaassen 2-0

Ajax: Stekelenburg, Rensch (65. Mazraoui), Timber, Martínez, Tagliafico, Álvarez, Gravenberch, Klaassen, Antony (65. Neres), Haller (85. Brobbey), Tadic (90+2. Idrissi)

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassenfans

Highlights Ajax – AZ l Heerlijke ontknoping bij terugkeer fans

Een intense en zeer vermakelijke topper. Dat was Ajax – AZ. Na een gelijkwaardige eerste helft namen de Ajacieden in de tweede helft en wonnen ze door goals van een uitblinkende Davy Klaassen met 2-0. Daardoor is Ajax nu officieus kampioen en kan de landstitel over een week tegen FC Emmen definitief worden veiliggesteld.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Feestjebuiten

Afterparty | Een klein feestje op het dek

Na de winst op AZ en daarmee het officieus binnenhalen van de landstitel werd er een klein feestje gevierd op het parkeerdek met de fans. Totdat Erik ten Hag en Edwin van der Sar de supporters moesten vertellen dat het genoeg was. Bedankt voor het begrip en jullie support!

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Ajaxjuichen

Liveblog | Klaassen: 'Mooi met de fans erbij'

Ajax heeft de topper tegen AZ overtuigend gewonnen. Onder toeziend oog van 7500 fans werd het 2-0 in de Johan Cruijff ArenA door twee goals van de uitblinkende Davy Klaassen. We houden je hier op de hoogte rondom het duel in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAAZ

Socials