Verslag | Neres toont zijn klasse bij eerste oefenwedstrijd van het seizoen

Neres1280
Neres1280

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van seizoen 2021/2022 gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst waren de Ajacieden een maatje te groot voor tweededivisionist Koninklijke HFC: 6-0. Vooral David Neres had het vizier al vroeg op scherp.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Erik ten Hag moest het in het eerste vriendschappelijke duel nog doen zonder de internationals. Hoewel een vijftal eerder deze week terugkwam van vakantie, speelden de Amsterdammers met de groep die al sinds eind juni in training zijn.

Tegenstander Koninklijke HFC komt uit op het hoogste amateurniveau. Zij hielden zich in de beginfase van de wedstrijd goed staande. De nieuwe doelman aan Ajax-zijde, Remko Pasveer, moest zelfs nog in de openingsfase op tijd zijn doel uit komen om de eerste de beste diepe bal van de Haarlemmers onschadelijk te maken. Dat deed hij met verve.

Maar na iets meer dan een kwartier tussen Ajax en Koninklijke HFC was het tijd voor een potje sambavoetbal. Waar Ajax tot dan toe vooral tot aan de zestien mocht combineren, speelden de Amsterdammers in een tijdsbestek van vijf minuten de Haarlemse verdediging volledig op een hoop.

Hattrick in vier minuten
Het openingsdoelpunt viel na een vlotte combinatie via Kian Fitz-Jim en Naci Ünüvar. De linksbuiten zag uiteindelijk dat Neres in kwam lopen en gaf de Braziliaan een niet te missen kans: 1-0.

Twee minuten later was de rechtsbuiten opnieuw trefzeker. Nu kreeg hij de bal aangespeeld van landgenoot Danilo. Met links schoof hij de bal oog-in-oog doelman Ruben de Groot in de linker onderhoek. Daarmee was de koek nog niet op. Opnieuw duurde het niet langer dan 120 seconden voordat Neres het net liet bollen: 3-0.

Ajax leek volledig los na de drie goals binnen vier minuten. Na een prachtige aanval met hakjes en één keer raken was het vlak na de hattrick van de Braziliaan opnieuw kassa. Nu schoot Kenneth Taylor de bal in het doel. Daarmee had de ploeg van Ten Hag het verschil in vijf minuten gemaakt en kon de voet weer een beetje van het gaspedaal. In de slotfase van de eerste helft vond alleen Danilo nog het net. Hij maakte daarmee Ajax’ vijfde van de middag.

Ajax trad in de tweede helft met vrijwel een compleet nieuw elftal aan. Alleen Enric Llansana en Taylor bleven staan. Verder kwamen er negen nieuwe namen binnen de lijnen. 

Al na vijf minuten in de tweede helft maakte IJslander Kristian Hlynsson met het hoofd de 6-0. De bezoekers hielden ogenschijnlijk de achterste linies daarna wat korter op elkaar, om een grotere nederlaag te voorkomen. Het jonge Ajax was ook niet meer bij machten om de opgeworpen Haarlemse muur net zo hard te doorbreken als in het eerste bedrijf.

Een kwartiertje voor tijd kreeg Ajax nog wel een dubbele kans via Ar'jany Martha en Amourricho van Axel Dongen. Na een goede steekbal van Youri Regeer stuitte Martha op de uitgelopen Haarlemse doelman. In de rebound schoot Van Axel Dongen, die onlangs de Abdelhak Nouri Trophy won, de bal over. Het bleek uiteindelijk de laatste kans van de wedstrijd.

Maandag reist Ajax af naar De Lutte voor een trainingskamp. Een dag later volgt de oefenwedstrijd tegen Quick'20 uit Oldenzaal. Dat duel begint om 18.00 uur is en is te volgen via ESPN.

Ajax – Koninklijke HFC 6-0 (5-0)
19. Neres 1-0
21. Neres 2-0
23. Neres 3-0
24. Taylor 4-0
43. Danilo 5-0
51. Hlynsson 6-0

Ajax: Pasveer (46. Gorter), Mazraoui (46. Van Gelderen), Llansana (73. Douglas), Magallan (46. Hillen), Baas (46. Salah-Eddine), Fitz-Jim (46. Regeer), Taylor (68. De Waal), Labyad (46. Hlynsson), Neres (46. Martha), Danilo (46. Rasmussen), Ünüvar (46. Van Axel Dongen)

Gerelateerde artikelen

Timbervoorbereiding (1)

Zo gaat de voorbereiding van Ajax eruit zien

De voorbereiding van Ajax op seizoen 2021/2022 is in grote lijnen bekend. De Ajacieden starten op vrijdag 25 juni. De eerste veldtraining op sportcomplex de Toekomst is op zaterdag 26 juni, voor in ieder geval de niet-internationals.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Rensch3

Training Day | Vijf spelers terug op de Toekomst

Voor Dusan Tadic, Perr Schuurs, Devyne Rensch, Jurgen Ekkelenkamp en Victor Jensen zit de vakantie erop. Zij begonnen vrijdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een video-verslag van de training van vrijdagmiddag.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Tadic

In beeld | De aanvoerder is terug

Ajax mocht weer een paar frisse en uitgeruste spelers verwelkomen op sportcomplex de Toekomst. Ditmaal trainden Dusan Tadic, Perr Schuurs, Devyne Rensch, Jurgen Ekkelenkamp en Victor Jensen voor het eerst deze voorbereiding mee.

Tags

  • #PreSeason

Socials