Verslag | Perspectief in Europa League troebel na nederlaag in eigen huis

Hatobalende1920
Hatobalende1920

Ajax blijft na donderdagavond laatste in poule B in de UEFA Europa League. De Amsterdammers verloren in eigen huis van Brighton & Hove Albion met 0-2. Het is de eerste nederlaag onder John van ’t Schip na twee overwinningen op rij.

Tags

  • #UEL
  • #AJABHA

Socials

Ajax startte sterkt in eigen huis met schoten van Steven Berghuis en Kristian Hlynsson. Beide pogingen kwamen uit de tweede lijn en oogden gevaarlijk.

Koelbloedig
De 0-1 van Brighton & Hove Albion kwam helaas uit de lucht vallen. Silvano Vos verspeelde de bal op het middenveld aan João Pedro die met een pass Ansu Fati vond. Die toonde zich koelbloedig en schoof de openingstreffer achter Diant Ramaj.

Ajax leek niet per se onder de indruk van de achterstand. Toch kon de ploeg van John van ’t Schip niet echt een vuist maken voor rust.

Met Chuba Akpom voor Kenneth Taylor probeerde Van ’t Schip in de tweede helft wat te forceren. De goal viel echter aan de andere kant. Daarbij werd doelpuntenmaker Simon Adingra ook geen strobreed in de weg gelegd. De aanvallende middenvelder schoot de bal diagonaal hard achter Ramaj en tekende daarmee voor de 0-2. De Engelsen kregen daarna nog een aardige kans via onder andere Kaoru Mitoma, maar de Japanner schoot over. Daarmee was het momentum bij Brighton wel weg.

Slotoffensief
Ajax probeerde het nog met een slotoffensief. Daarbij was Brobbey enorm dicht bij de aansluitingstreffer. De spits raakte de binnenkant van de paal en zag hoe de bal tergend langzaam over de lijn tegen de andere paal aan rolde. Daarna kon oud-Ajacied Joël Veltman de bal wegwerken. Ook Akpom kreeg in de slotfase nog een goede schotkans. Zijn poging was alleen iets te veel in het midden van het doel. Daardoor kon doelman Bart Verbruggen met zijn vuisten voor redding zorgen.

Met het inbrengen van Georges Mikautadze veerde Ajax nog even op, maar ook hij kon het verschil niet meer maken. Het is de eerste nederlaag onder Van 't Schip. Komende zondag komt Ajax weer in actie in de Eredivisie. Dan is Almere City FC de tegenstander.

Ajax - Brighton & Hove Albion 0-2 (0-1)
15. Fati 0-1
53. Adingra 0-2

Ajax: Ramaj, Gaaei (56. Sosa), Rensch (78. Mikautadze), Šutalo, Hato, Vos (73. Tahirović), Hlynsson (57. Forbs), Taylor (46. Akpom), Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Gerelateerde artikelen

Akpomschreeuw1920

Ajax verliest met 0-2 van Brighton

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 0-2 verloren. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep. 

Tags

  • #UEL
  • #AJABHA

Socials

Hatoveltman1920

In beeld | Ajax - Brighton & Hove Albion

Ajax heeft opnieuw verloren van Brighton & Hove Albion. Net als in Engeland verloren de Ajacieden met 0-2. In dit artikel vind je de foto's terug van het duel met de nummer zeven Engeland.

Tags

  • #UEL
  • #AJABHA

Socials

Berghuis 1920

Club van 100: vijf toffe statistieken van Steven Berghuis

''De ambities van Ajax passen bij mij'', sprak Steven Berghuis bij zijn komst naar Ajax in 2021. Zijn transfer van Feyenoord naar Ajax was geen alledaagse overstap, maar wel een goed doordachte en succesvolle. Met Ajax speelde Berghuis in de UEFA Champions League, won hij het landskampioenschap en werd hij afgelopen seizoen Speler van het Jaar. Met zijn wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion komt er een nieuwe mijlpaal bij: Berghuis treedt toe tot Ajax’ Club van 100.

Tags

  • #Berghuis

Socials