Ajax Vrouwen vechten zich langs sc Heerenveen na krankzinnige openingsfase

Sherida Spitse Juichen 1920
Sherida Spitse Juichen 1920

De Ajax Vrouwen hebben na een beroerde start bij sc Heerenveen alsnog gewonnen in Friesland. Na negen minuten voetballen stonden de Ajax Vrouwen met 2-0 achter in Friesland, maar met een man meer op het veld vochten de Amsterdammer zich toch nog naar een 2-5-overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De avond begon nog dramatisch in Friesland. Binnen negen minuten stond er een 2-0-voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Daarna werden de Ajax Vrouwen wel in het zadel geholpen door een vroege rode kaart van Heerenveen-speelster Merel Bormans.

Met elf tegen tien pakten de Ajax Vrouwen de regie en waren al dicht bij de aansluitingstreffer via Eshly Bakker. Zij schoot echter op de paal. Na een half uur voetballen prikte Ashleigh Weerden wel raak. Verder dan de 2-1 kwam de ploeg van Suzanne Bakker nog niet na de eerste helft.

Het echte verschil maakten de Amsterdamse vrouwen pas na rust. Via Lisa Doorn werd het al snel 2-2. De Ajax Vrouwen kwamen na een uur voetballen voor de eerste keer op voorsprong. Een vrije trap van zo'n 25 meter van de goal van Sherida Spitse vloog in één keer binnen bij de tweede paal.

Tien minuten voor tijd nam Ajax afstand via Bakker: 2-4. In de slotfase maakte Elisha Kruize nog de 2-5. De Ajax Vrouwen zijn nu in ieder geval voor een dag de koploper in de Eredivisie. FC Twente komt zondag nog in actie tegen ADO Den Haag.

sc Heerenveen - Ajax Vrouwen 2-5 (2-1)
01. Ennema 1-0
09. Van Beijeren 2-0
31. Weerden 2-1
48. Doorn 2-2
64. Spitse 2-3
79. Bakker 2-4
90. Kruize 2-5

Rood: 15. Bormans (sc Heerenveen)

Ajax Vrouwen: Kop, Kardinaal (46. Van Gool), De Sanders, Doorn, Weerden (56. Keijzer); Spitse, Sabajo (46. T. Hoekstra), Noordam (88. Verhoeve); Grant (88. Kruize), Leuchter, Bakker

Gerelateerde artikelen

HL Heerenveen 1280

Highlights sc Heerenveen – Ajax Vrouwen | Comeback in Friesland

Dankzij een knappe comeback hebben de Ajax Vrouwen vrijdagavond met 2-5-gewonnen in Friesland. Na een 2-0-achterstond zorgden Ashleigh Weerden, Lisa Doorn, Sherida Spitse, Eshly Bakker en Elisha Kruize voor de Amsterdamse overwinning tegen sc Heerenveen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Doorn Alkmaar 1280

Highlights Ajax Vrouwen – VV Alkmaar | Overtuigende overwinning

Met een klinkende 5-0-overwinning op VV Alkmaar hebben de Ajax Vrouwen zondagmiddag een goede zege geboekt in de strijd om de landstitel in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Ajax-goals kwamen van Lisa Doorn (2), Romée Leuchter, Elisha Kruize en een eigen doelpunt van Woons

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitsestill

Ajax Vrouwen genieten van titelstrijd: 'Spelen elke wedstrijd een finale'

Verhitte titelstrijd voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker speelde de memorabele Klassieker in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Sherida Spitse en haar trainer waren na afloop van het duel erg teleurgesteld, maar zagen concurrent FC Twente een dag later verliezen op bezoek bij Fortuna Sittard. Hierdoor hebben de Ajax Vrouwen weer alles in eigen hand. "We moeten het Ajax-voetbal laten zien."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials