Verslag | Solide oefenoverwinning Ajax op Anderlecht

Haller1280
Haller1280

Sébastien Haller heeft met twee goals voor het verschil gezorgd in de oefenwedstrijd Anderlecht - Ajax. In Brussel won de ploeg van Erik ten Hag met 0-2 van de Belgische tegenstander. De twee goals vielen aan het begin van beide helften.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Ten Hag waarschuwde voor de wedstrijd voor een eventueel vertekenend beeld. "Anderlecht is waarschijnlijk een stukje verder. Zij beginnen volgende week al aan de competitie", vertelde hij voor de Belgische TV.

De trainer zal tevreden hebben gezien dat juist Ajax al vroeg de score opende. Dusan Tadic kreeg op links de bal aangespeeld, wachtte rustig totdat hij Haller in zag komen lopen en legde de bal panklaar op het hoofd van de spits: 0-1.

Hoewel Ajax het duel onder controle had, oogde de coach fel aan de zijlijn. Zo riep hij regelmatig dat spelers moesten doordekken. Dat was niet aan dovenmansoren gericht. Nog voordat er een kwartier was gevoetbald had Haller zijn tweede kunnen maken. Hij tikte een strakke voorzet van Youri Baas net naast.

Weinig hoogtepunten
Na een minuut of twintig leken de Belgen de zaken beter op orde te hebben en kwam Anderlecht er ook wat vaker uit. Tot groot gevaar leidde dat niet. Ajax liet de thuisploeg tot aan de zestien komen, verder niet. Doelman Remko Pasveer werd in de volledige eerste helft slechts één keer getest. Hij reageerde attent op een lage voorzet van Anderlecht vanaf de rechterflank. Omdat ook Ajax geen grote kansen meer creëerde tot aan de rust, werd het kijkplezier er niet groter op.

In de tweede helft kwamen precies dezelfde 22 spelers weer het veld op. Het spelbeeld leek na de thee een kopie van de eerste helft. Opnieuw scoorde Haller vrij vroeg. Nu kwam de voorzet vanaf de andere kant. Ditmaal van de voet van Zakaria Labyad. Op de achterlijn trok hij de bal terug op de Frans-Ivoriaanse spits. Met een droge schuiver liet hij de Belgische doelman, Hendrik Van Crombrugge, volledig kansloos.

Controle
Na een uurtje voetballen besloot Ten Hag enkele wissels toe te passen. Zo kwamen Jurgen Ekkelenkamp, Ar’jany Martha, Kian Fitz-Jim, Christian Rasmussen en Youri Regeer binnen de lijnen. Ook met de nieuwe jongens in het veld controleerde Ajax de wedstrijd. Anderlecht jaagde niet zo fel meer door, waardoor de Amsterdammers de bal rustig rond konden laten gaan. Daardoor bleef het bij 0-2.

De eerstvolgende oefenwedstrijd van Ajax is tegen Bayern München. Die wedstrijd vindt zaterdag 24 juli plaats in de Zuid-Duitse stad. 

Anderlecht – Ajax 0-2 (0-1)
7. Haller 0-1
55. Haller 0-2

Ajax: Pasveer, Mazraoui (79. Regeer), Schuurs, Magallan, Baas, Jensen (70. Fitz-Jim), Taylor, Kudus (67. Martha), Labyad (60. Ekkelenkamp), Haller (82. Rasmussen), Tadic

Gerelateerde artikelen

Klaassengoal1 (1)

Oefenduel Ajax – Leeds met beperkt publiek

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Zo treffen we op woensdag 4 augustus om 20:15 uur Leeds voor een vriendschappelijk duel in de Johan Cruijff ArenA. Er worden 25.000 kaarten in de verkoop gebracht.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Berghuis1280

Ajax en Feyenoord bereiken akkoord over Steven Berghuis

Ajax heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Feyenoord en Steven Berghuis over de transfer van de speler. Het akkoord is onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, tekent Berghuis op korte termijn een contract bij Ajax met een looptijd van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Berghuis

Socials