Wat de Champions League doet met Mazraoui: over kippenvel, ongeloof en euforie

Noussair Mazraoui is binnen de Ajax-selectie een van de meest ervaren spelers in de UEFA Champions League. Met de rechtsback praten we over de magie van het toernooi.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

In het seizoen 2018/2019 scoorde Noussair Mazraoui twee keer in de Champions League. Momenten die de Ajacied nooit meer zal vergeten. We nemen hem mee terug naar dat seizoen en vragen naar zijn gevoel bij het Europese toptoernooi.

Trots
"Het is voorafgaand aan een Champions League-wedstrijd vooral genieten van dat moment. Als je de hymne hoort, dan heb je geen verdere motivatie meer nodig. Het is een gek gevoel, dat je niet zo vaak krijgt. Het is altijd kippenvel. Vooral als je het veld oploopt en je ziet je eigen supporters in een bomvolle ArenA."

"En dan hoor je dat liedje. Dat is geweldig. Je bent trots en je denkt aan waar je vandaan komt. Je hebt er heel veel zin in, je voelt die extra energie die je binnenkrijgt. Dan gaat die camera langs je hoofd. Daar wil ik niet recht naartoe kijken, want anders lijkt het of ik erg onder de indruk ben. Ik kijk dus het publiek in en zie hoe iedereen daar zit. Ik denk dan aan hoe ik daar vroeger zelf zat. Daar geniet ik echt van."

Wolk
Na een paar maanden in Ajax 1 volgden zijn eerste ervaringen in de Champions League. "Het was mijn doorbraakseizoen, dus dan zit je al op een bepaalde wolk. Dan schop je het ook nog tot de halve finale van de Champions League. Dat is moeilijk te beseffen."

Na zijn goal tegen Bayern München reageerde hij koeltjes. Maar dat was uiterlijke schijn, verklapt hij nu. "Ik dacht echt: dit gebeurt mij niet. Mijn juichen was heel nonchalant. Niet omdat ik cool was, maar omdat ik het niet geloofde. Een debutant die net doorbreekt, maakt gelijk tegen Bayern. Ik denk niet dat de fans dat ooit gaan vergeten. Vanaf dat moment wist iedereen wie Mazraoui was."

Kapotgeknuffeld
Later in het toernooi scoorde hij weer. In de laatste minuut tegen Benfica. "Ik schreeuwde het gewoon uit. De eerste de beste man die ik zag was Hakim Ziyech en die knuffelde ik helemaal kapot. Tegen Benfica was het echt alles eruit schreeuwen."

"Ik ging helemaal uit mijn dak. Ik schreeuwde ‘Mama, I love you’. Natuurlijk houd ik ook van mijn vader, maar zij was voor de tweede keer in mijn leven komen kijken die dag, dus schreeuwde ik dat in de camera."

Supporters gemist
Aan de vooravond van een nieuw Champions League-seizoen begint het bij Mazraoui weer echt te kriebelen. Zeker omdat de fans weer terug zijn. "Vorig seizoen speelden we zonder supporters, dat begon op een gegeven moment wel te wennen. Maar nu zij weer terug zijn, voel ik pas dat ik ze echt had gemist. Ik heb er zoveel zin in."

Gerelateerde artikelen

Blind2

Blind over de loting: ‘Er liggen kansen voor ons’

Ajax werd donderdagavond in Istanbul gekoppeld aan Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas in groep C van de UEFA Champions League. Daley Blind spreekt van een mooie loting, maar waakt voor gemakzucht: "We zullen op ons allerbest moeten zijn om het waar te maken."

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Tenhaginterview

Ten Hag: 'Het is niet onmogelijk in deze Champions League-poule'

Erik ten Hag keek donderdagavond met een schuin oog naar de loting van de UEFA Champions League. "Vitesse staat hier op, maar mijn zoon heeft mij op de hoogte gehouden. We hebben ons plan al getrokken voor zondag, maar je gebruikt zo'n wedstrijd toch ter controle."

Tags

  • #UCL
  • #TenHag

Socials

Tadicjuicht2

Ajax treft Sporting, Dortmund en Besiktas in de UEFA Champions League

Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas. Dat is de uitkomst van de loting van donderdagavond in het Turkse Istanbul. De eerste speelronde van het grootste Europese clubtoernooi staat gepland voor dinsdag 14 september en woensdag 15 september.

Tags

  • #UCL

Socials