Wijndal en Bergwijn kijken tevreden terug op hun eerste speelminuten: 'Maar wel even wennen'

Owen Wijndal en Steven Bergwijn maakten tegen KAS Eupen hun eerste minuten voor Ajax sinds ze overkwamen van respectievelijk AZ en Tottenham Hotspur. Het was even wennen tussen hun nieuwe teamgenoten, maar beiden stapten tevreden van het veld. "Het is heel bijzonder om voor deze club te spelen."

Tags

  • #PreSeason
  • #Wijndal
  • #Bergwijn

Socials

Voor linksback Wijndal waren zijn eerste momenten in het Ajax-shirt behoorlijk speciaal, gaf hij toe. "Het is heel bijzonder om voor deze club te spelen. Ik ben vooral trots dat het vandaag zover was."

"Het was mijn eerste wedstrijd na een lange tijd. Het is uiteindelijk prima gegaan. Het is even wennen geweest aan het begin met de tactiek en dat soort dingen. Maar ik ben wel tevreden."

Aanpassen
Bergwijn herkende zich wel in de woorden van zijn teamgenoot. "Ik denk dat het voor iedereen wel even wennen was. Het was ook mijn eerste wedstrijd weer in een maand, ofzo. Het is nu vooral belangrijk fysiek sterker te worden."

Voor de 24-jarige buitenspeler was het een terugkeer in het Ajax-shirt. Hij liep als jeugdspeler al zes jaar over sportcomplex de Toekomst. "Het is wel lekker om weer in dit shirt te spelen. Maar dit soort wedstrijden zijn vooral belangrijk om weer klaargestoomd te worden voor het eerste echt belangrijke duel."

Eerste dagen
Bergwijn merkte in de eerste week dat hij in een fanatieke spelersgroep terecht is gekomen. "Het zijn gretige spelers. Het is een voetballende groep die altijd om de prijzen wil spelen. Dat is lekker."

Ook Wijndal genoot van zijn eerste dagen in Amsterdam. "Alles is groot, maar dat wist ik al. De jongens hebben mij goed opgevangen in de groep. Zondag gaan we alweer op trainingskamp. Daar heb ik zin in."

Gerelateerde artikelen

Nico 880

Samenvatting Ajax - KAS Eupen

Ajax speelde vrijdagmiddag op sportcomplex de Toekomst een oefenwedstrijd tegen het Belgische KAS Eupen. De aanwinsten Steven Bergwijn en Owen Wijndal maakten hun eerste officieuze minuten in het Ajax-shirt. Zondag vertrekt de selectie naar Oostenrijk voor een trainingskamp.

Tags

  • #PreSeason

Socials

WIII 880

Verslag | Remise tegen KAS Eupen met aanwinsten in de basis

Ajax heeft vrijdag een oefenduel met KAS Eupen gelijkgespeeld. Het besloten duel op sportcomplex de Toekomst leverde een 1-1-gelijkspel op. Mohammed Kudus nam de Amsterdamse treffer voor zijn rekening. Steven Bergwijn en Owen Wijndal maakten hun officieuze debuut.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Taylor I 880 (1)

Zo kijkt Ronald de Boer als oud-mentor naar Taylor: 'Kan cruciaal jaar worden'

Hij startte zijn seizoen met een basisplek in de Keuken Kampioen Divisie tegen Excelsior Rotterdam. Hij eindigde hetzelfde jaar met optillen van de 36e schaal in de historie van de club. Ajax-middenvelder Kenneth Taylor kende in seizoen 2021/2022 zijn definitieve doorbraak in Ajax 1 en bekroonde die ontwikkeling vrijdag met een nieuw contract. “Hij heeft het licht gezien”, stelt zijn oud-mentor en ex-Ajacied Ronald de Boer nu.

Tags

  • #Taylor

Socials